Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Türk Sosyal Hayatında Aile Dersi Öğretim Programı (PDF İndir)

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
  • MEB Türk Sosyal Hayatında Aile Dersi Öğretim Programı ve Müfredatı
Türk Sosyal Hayatında Aile Dersi Öğretim Programı
  • MEB Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Türk Sosyal Hayatında Aile Dersi Öğretim Programı yayımlandı. Aile kurumu, kültürel değerler ve ders kazanımlarını içeren PDF'i hemen indirin.
  • Türk Sosyal Hayatında Aile Dersi, Türk Sosyal Hayatında Aile Öğretim Programı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, TYMM seçmeli dersler indir, Sosyal Bilgiler aile eğitimi.

Site İçeriği (Gönderi / Konu Metni)

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Türk Sosyal Hayatında Aile Dersi Öğretim Programı​

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan Türk Sosyal Hayatında Aile Dersi Öğretim Programı yayımlandı.

Toplumun en temel ve vazgeçilmez yapı taşı olan aileyi koruma, güçlendirme ve kültürel sürekliliğini sağlama vizyonuyla şekillendirilen bu ders; tarihten günümüze Türk toplumunda ailenin önemini, işlevlerini, akrabalık bağlarını ve aile içi sağlıklı iletişim dinamiklerini kapsamlı bir şekilde ele almaktadır.

Türk Sosyal Hayatında Aile Dersinin Temel Amaçları

• Ailenin Değerini Kavrama: Türk kültür ve medeniyetinde ailenin yeri, kutsiyeti ve toplumsal bütünlüğün korunmasındaki kritik rolünü benimsetmek,
  • Kuşaklar Arası İletişim ve Dayanışma: Aile içi rolleri, hak ve sorumlulukları kavramak; büyüklere saygı, küçüklere sevgi, merhamet ve akrabalık ilişkilerini güçlendirmek,
  • Modern Dönemde Aileyi Koruma: Günümüz dünyasında aile kurumunu tehdit eden sorunlara karşı farkındalık kazandırmak, aile içi huzurlu iletişimi ve problem çözme becerilerini desteklemek.
Sosyal Bilgiler zümrelerimizin yıllık plan hazırlıklarında, zümre toplantı tutanaklarında ve ders içi örnek olay/drama etkinliklerinde yararlanabileceği resmi öğretim programı belgesini aşağıdaki bağlantıdan inceleyebilir ve indirebilirsiniz.

📥 Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı onaylı resmi öğretim programı PDF belgesini doğrudan açmak ve arşivinize eklemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz:​

👉 Türk Sosyal Hayatında Aile Dersi Öğretim Programı PDF Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız

Geri