Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Medya Okuryazarlığı Dersi Öğretim Programı (PDF İndir)

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
  • MEB Medya Okuryazarlığı Dersi Öğretim Programı ve Müfredatı

Medya Okuryazarlığı Dersi Öğretim Programı |​

• MEB Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Medya Okuryazarlığı Dersi Öğretim Programı yayımlandı. Dijital okuryazarlık, dezenformasyon ve etik ilkeleri içeren PDF'i hemen indirin.
  • Medya Okuryazarlığı Dersi, Medya Okuryazarlığı Öğretim Programı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, TYMM Medya Okuryazarlığı, MEB seçmeli dersler müfredat indir.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Medya Okuryazarlığı Dersi Öğretim Programı​

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda güncellenen Medya Okuryazarlığı Dersi Öğretim Programı yayımlandı.

Dijitalleşen çağda bireylerin medya karşısındaki pasif tüketici rolünden sıyrılarak bilinçli birer üretici ve sorgulayıcı olmalarını hedefleyen bu program; kitle iletişim araçlarının işleyişini, bilgi güvenliğini ve dijital etik kurallarını pedagojik temelde ele almaktadır.

Medya Okuryazarlığı Dersinin Temel Amaçları

• Eleştirel Medya Tüketimi: Medya iletilerini doğru analiz etme, sahte haber, dezenformasyon ve manipülasyon tekniklerini fark ederek güvenilir bilgiye ulaşma becerisini kazandırma,
  • Dijital Ayak İzi ve Siber Güvenlik: Dijital dünyada kişisel verilerin korunması, siber zorbalıkla mücadele ve güvenli internet kullanımı reflekslerini geliştirme,
  • Medya Etiği ve Sorumlu Üreticilik: Kitle iletişim araçlarında ve sosyal medya platformlarında içerik üretirken millî-manevi değerler, telif hakları, mahremiyet ve saygı çerçevesinde hareket etme bilincini pekiştirme.
Sosyal Bilgiler öğretmenlerimizin yıllık plan hazırlıklarında, zümre tutanaklarında ve haber analizi/dijital içerik üretimi temelli sınıf içi etkinliklerinde yol gösterici olan resmi müfredat belgesini aşağıdaki bağlantıdan inceleyebilir ve indirebilirsiniz.

📥 Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı onaylı resmi öğretim programı PDF belgesini doğrudan açmak ve cihazınıza kaydetmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz:​

👉 Medya Okuryazarlığı Dersi Öğretim Programı PDF Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız

Geri