- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
MEB Masal ve Destanlarımız Dersi Öğretim Programı ve Müfredatı
Milletimizin zengin sözlü kültür hazinesini yeni kuşaklara aktarmayı hedefleyen bu ders; destanlarımız ve masallarımız aracılığıyla öğrencilerin hayal güçlerini, dil ve anlatım becerilerini geliştirirken millî-manevi değerleri ve ortak kültürel kodlarımızı keşfetmelerine rehberlik etmektedir.
Masal ve Destanlarımız Dersi Öğretim Programı PDF Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız
- Masal ve Destanlarımız Dersi Öğretim Programı | Sosyal Bilgiler
- MEB Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Masal ve Destanlarımız Dersi Öğretim Programı yayımlandı. Sözlü kültür mirası ve anlatı kazanımlarını inceleyin, PDF'i hemen indirin.
- Masal ve Destanlarımız Dersi, Masal ve Destanlarımız Öğretim Programı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, TYMM Masal ve Destanlarımız, MEB seçmeli dersler müfredat indir.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Masal ve Destanlarımız Dersi Öğretim Programı
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan Masal ve Destanlarımız Dersi Öğretim Programı yayımlandı.Milletimizin zengin sözlü kültür hazinesini yeni kuşaklara aktarmayı hedefleyen bu ders; destanlarımız ve masallarımız aracılığıyla öğrencilerin hayal güçlerini, dil ve anlatım becerilerini geliştirirken millî-manevi değerleri ve ortak kültürel kodlarımızı keşfetmelerine rehberlik etmektedir.
Masal ve Destanlarımız Dersinin Temel Amaçları
- Sözlü Kültür Mirasını Tanıma ve Yaşatma: Türk dünyasının ve medeniyetimizin masal, efsane, destan gibi temel anlatı türlerini ve kahramanlarını tanımak; bu mirasa sahip çıkmak,
- Dil Becerileri ve Hayal Gücü: Masal anlatıcılığı, canlandırma ve yaratıcı yazma etkinlikleriyle öğrencilerin ifade gücünü, estetik beğenisini ve yaratıcı düşünme potansiyelini artırmak,
- Karakter ve Değerler Eğitimi: Anlatılardaki adalet, cesaret, cömertlik, sadakat ve dürüstlük gibi erdemleri modelleyerek erdem-değer-eylem çerçevesinde içselleştirmek.