Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Dersi Öğretim Programı (PDF İndir)

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
  • MEB Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Dersi Öğretim Programı ve Müfredatı
  • Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Öğretim Programı | Sosyal Bilgiler
  • MEB Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Dersi Öğretim Programı yayımlandı. Tarih, bilim ve kültür öncülerimizi kapsayan müfredat PDF'ini indirin.
  • Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Dersi, Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Öğretim Programı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, TYMM seçmeli dersler indir, Sosyal Bilgiler müfredat.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Dersi Öğretim Programı​

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulamaya alınan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yapılandırılan Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Dersi Öğretim Programı yayımlandı.

Tarihimiz boyunca bilim, sanat, düşünce, edebiyat, yönetim ve ahlak alanlarında medeniyetimizin inşasına katkı sağlamış öncü şahsiyetleri konu alan bu ders; öğrencilere köklü bir tarih ve medeniyet bilinci aşılamayı, millî ve manevi değerleri rol modeller üzerinden somutlaştırarak geleceğe taşımayı amaçlamaktadır.

Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Dersinin Temel Amaçları

• Tarihî ve Medeniyet Bilinci: Türk-İslam medeniyetinin gelişimine yön veren düşünür, bilgin, sanatçı ve liderlerin eserlerini, fikirlerini ve insanlığa sundukları katkıları tanımak,
  • Rol Model ve Karakter Eğitimi: Öncü şahsiyetlerin azim, adalet, bilgelik, fedakârlık ve estetik anlayış gibi erdemlerini örnek alarak kendi karakter gelişimine aktarmak,
  • Kültürel Mirası Sahiplenme: Maddi ve manevi mirasımızı koruma, geçmiş ile gelecek arasında köprü kurarak millî kimliği ve özgüveni güçlendirmek.
Sosyal Bilgiler ve Tarih öğretmenlerimizin yıllık plan, zümre toplantıları, proje ödevleri ve sınıf içi biyografi/tarihsel empati etkinliklerinde kılavuz olarak yararlanabileceği resmi öğretim programını aşağıdaki bağlantıdan inceleyebilir ve indirebilirsiniz.

📥 Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı onaylı resmi öğretim programı PDF belgesini doğrudan açmak ve cihazınıza kaydetmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz:​

👉 Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Dersi Öğretim Programı PDF Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız

Geri