Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Dersi Öğretim Programı (PDF İndir)

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
MEB Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Dersi Öğretim Programı ve Müfredatı

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Dersi Öğretim Programı​

• MEB Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Dersi Öğretim Programı yayımlandı. Kazanımları inceleyin ve resmi PDF dosyasını hemen indirin.
  • Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Dersi, Çevre Eğitimi Öğretim Programı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, TYMM çevre eğitimi, MEB seçmeli ders müfredatı indir.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Dersi Öğretim Programı​

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulamaya alınan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Dersi Öğretim Programı yayımlandı.

Gezegenimizin karşı karşıya olduğu küresel çevre sorunlarına karşı bilinç oluşturmayı hedefleyen program; doğaya saygılı, sürdürülebilir yaşam ilkelerini benimseyen ve iklim kriziyle mücadelede sorumluluk alabilen çevre okuryazarı bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Dersinin Temel Amaçları

• Ekolojik Okuryazarlık: Doğal döngüler, ekosistem dengesi ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik derinlemesine farkındalık kazandırılması,
  • İklim Krizine Karşı Eylem: Küresel iklim değişikliğinin nedenleri, sonuçları, karbon ayak izi ve su ayak izini azaltmaya yönelik sürdürülebilir yaşam becerilerinin geliştirilmesi,
  • Sıfır Atık ve Kaynak Yönetimi: İsrafın önlenmesi, geri dönüşüm/ileri dönüşüm kültürü ve doğal kaynakların tasarruflu kullanımına dönük tutum kazandırılması.
Öğretmenlerimizin yıllık plan hazırlıklarında, zümre toplantılarında ve ders içi etkinlik planlamalarında faydalanabileceği resmi öğretim programını aşağıdaki bağlantıdan inceleyebilir ve indirebilirsiniz.

📥

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Talim ve Terbiye Kurulu onaylı resmi öğretim programı PDF belgesini doğrudan açabilir ve cihazınıza indirebilirsiniz:

👉 Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Dersi Öğretim Programı PDF Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız

Geri