Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Dersi Öğretim Programı (PDF İndir)

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
  • Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Dersi Öğretim Programı | Sosyal Bilgiler
  • Meta Açıklama (Description): MEB Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Dersi Öğretim Programı yayımlandı. Güncel program hedeflerini inceleyin ve PDF dosyasını hemen indirin.
  • Odak Anahtar Kelimeler: Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Dersi, Ahlak ve Vatandaşlık Dersi Öğretim Programı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, TYMM müfredat indir, Sosyal Bilgiler seçmeli dersler.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Dersi Öğretim Programı​

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geliştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda hazırlanan Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Dersi Öğretim Programı yayımlandı.

Bireyin hem ahlaki sorumluluklarını hem de toplumsal ve hukuki ödevlerini bir bütün olarak ele alan bu ders; millî, manevi ve evrensel insani değerleri benimsemiş, hak ve sorumluluklarının bilincinde etkin vatandaşlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Dersinin Temel Amaçları

• Erdem ve Karakter Gelişimi: Adalet, dürüstlük, saygı, sorumluluk ve merhamet gibi temel ahlaki değerlerin içselleştirilmesi,
  • Etkin ve Bilinçli Vatandaşlık: Demokratik yaşam kültürü, hak ve ödev bilinci ile kanunlara ve toplumsal kurallara saygının güçlendirilmesi,
  • Sosyal Uyum ve Birlikte Yaşama: Farklılıklara saygı, empati kurma ve toplumsal sorunlara karşı duyarlılık göstererek barışçıl çözümler üretebilme becerisinin geliştirilmesi.
Ders planlama, zümre toplantıları ve sınıf içi etkinlik süreçlerinizde kılavuz niteliğinde olan bu resmi müfredat belgesini aşağıdan inceleyebilir ve indirebilirsiniz.

📥 Resmi öğretim programını doğrudan görüntülemek ve arşivinize eklemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz:​

👉 Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Dersi Öğretim Programı PDF Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız

Geri