Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Afet Bilinci Dersi Öğretim Programı (PDF İndir)

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Afet Bilinci Dersi Öğretim Programı - Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Millî Eğitim Bakanlığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Afet Bilinci Dersi Öğretim Programı yayımlandı. Güncel müfredatı, kazanımları ve PDF dosyasını hemen indirin.
  • Odak Anahtar Kelimeler: Afet Bilinci Dersi, Afet Bilinci Öğretim Programı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, TYMM Afet Bilinci, MEB müfredat indir.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Afet Bilinci Dersi Öğretim Programı​

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında güncellenen ve uygulamaya konulan Afet Bilinci Dersi Öğretim Programı yayımlandı.

Afet öncesinde, esnasında ve sonrasında yapılması gereken doğru davranış modellerini öğrencilere kazandırmayı hedefleyen program; afet risklerinin azaltılması, kriz yönetimi ve toplumsal dayanıklılık bilincini pedagojik bir yaklaşımla ele almaktadır.

Afet Bilinci Dersi Öğretim Programının Temel Amaçları

• Bilinç ve Farkındalık: Doğal ve insan kaynaklı afetlere karşı temel bilgi, tutum ve becerilerin kazandırılması,
  • Eylem ve Hazırlık: Afet öncesi hazırlık, acil durum planlaması ve ilk müdahale reflekslerinin geliştirilmesi,
  • Değerler ve Beceriler: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin temel felsefesine uygun olarak yardımlaşma, sorumluluk alma, empati ve kriz anında dayanışma bilincinin pekiştirilmesi.
Öğretmenlerimizin yıllık plan, ders hazırlığı ve ders içi etkinlik süreçlerinde rehber olarak kullanabileceği bu güncel müfredat belgesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

📥

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı onaylı resmi öğretim programı PDF dosyasını görüntüleyebilir ve bilgisayarınıza/telefonunuza indirebilirsiniz:

👉 Afet Bilinci Dersi Öğretim Programı PDF Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız

Geri