• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE YÖNELİK TEHDİTLER (Ders Kitabı 180-181) Cevapları

MaArif Faruk

Çalışkan Üye
Üye

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 180​

Soru: Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluş yıllarından itibaren neden iç ve dış tehditlerle karşı karşıya kalmıştır? Açıklayınız.

• Cevap: Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş yıllarından itibaren eski rejim taraftarlarının direnci ve devrimlere karşı çıkanların tepkileri gibi iç tehditlerle karşılaşmıştır. Ayrıca dış güçler, yeni kurulan Cumhuriyetin güçlenmesini engellemek ve bölgedeki çıkarlarını korumak amacıyla çeşitli baskı ve tehditlerde bulunmuşlardır.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 181​

Soru: Vatanın herhangi bir köşesinde olan bir olay diğer yöreleri nasıl etkiler? Yazınız.

• Cevap: Vatanın bir köşesinde meydana gelen bir olay, huzur ve güvenliği bozarak tüm ülkenin üretim, ekonomi ve ticaret hayatını olumsuz etkiler. Bu durum, diğer bölgelerdeki vatandaşların mutluluğunu ve çalışma düzenini de bozar.
Soru: Bir ülkenin gelişmesi ve kalkınmasını etkileyen faktörler nelerdir? Yazınız.

• Cevap: Bir ülkenin gelişmesi için huzur ve güven ortamı, ekonomik istikrar, üretim kapasitesinin artırılması, eğitime önem verilmesi ve adaletin sağlanması gibi faktörler önemlidir. Bunlar kalkınmayı doğrudan etkiler.

Geri