• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

TEOG Soru Analizi

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
2014-2015 1.DÖNEM MERKEZİ ORTAK SINAVI

T.C İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ SORU ANALİZ TABLOSU

1 Ünite No:1

Kazanım Adı Ve No:6 Atatürk’ün 1919’a kadar bulunduğu görevler ve yaptığı hizmetleri, üstlendiği Millî Mücadele liderliği açısından yorumlar

2 Ünite No:1

Kazanım Adı Ve No:5 Atatürkün fikir hayatının oluşumuna ve gelişimine etki eden Selanik, Manastır,Sofya ve İstanbul şehirlerindeki ortamın rolümü fark eder

3 Ünite No: 1

Kazanım Adı Ve No: 1 Atatürk’ün çocukluk dönemini ve bu dönemde içinde bulunduğu toplumun sosyal ve kültürel yapısını analiz eder.

4 Ünite No:2

Kazanım Adı Ve No:1 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin durumunu, topraklarının paylaşılması ve işgali açısından değerlendirir

5 Ünite No:1

Kazanım Adı Ve No:4 Örnek olaylardan yola çıkarak Atatürk’ün çeşitli cephelerdeki başarılarıyla askerî yeteneklerini ilişkilendirir

6 Ünite No:2

Kazanım Adı Ve No:2 Mondros Ateşkes Anlaşması’nın imzalanması ve uygulanması karşısında Osmanlı yönetiminin, Mustafa Kemal’in ve halkın tutumunu değerlendirir.

7 Ünite No:3

Kazanım Adı Ve No:6 Türk milletinin Kurtuluş Savaşı sürecinde elde ettiği askerî başarılarının ulusal ve uluslararası etkilerini değerlendirir

8 Ünite No:2

Kazanım Adı Ve No:3 Kuvâ-yı Millîye ruhunun oluşumunu, millî cemiyetleri ve millî varlığa düşman cemiyetlerin faaliyetlerini analiz eder

9 Ünite No:2

Kazanım Adı Ve No:2 Mondros Ateşkes Anlaşması’nın imzalanması ve uygulanması karşısında Osmanlı yönetiminin, Mustafa Kemal’in ve halkın tutumunu değerlendirir.

10 Ünite No:2

11 Ünite No:1

Kazanım Adı Ve No:5 Atatürk’ün fikir hayatının oluşumuna ve gelişimine etki eden Selanik, Manastır, Sofya ve İstanbul şehirlerindeki ortamın rolünü fark eder.

12 Ünite No:2

Kazanım Adı Ve No:3 Kuvâ-yı Millîye ruhunun oluşumunu, millî cemiyetleri ve millî varlığa düşman cemiyetlerin faaliyetlerini analiz eder.

13 Ünite No:2

Kazanım Adı Ve No:5 Misak-ı Milli’nin kabulünü ve Büyük Millet Meclisi’nin açılışını “ulusal egemenlik”, “tam bağımsızlık” ilkeleri ve vatanın bütünlüğü esası ile ilişkilendirir

14 Ünite No:2

Kazanım Adı Ve No:7 İstanbul yönetimince imzalanan Sevr Antlaşması’na karşı Mustafa Kemal’in ve Türk milletinin tutumunu değerlendirir.

15 Ünite No:2

Kazanım Adı Ve No:5 Misak-ı Milli’nin kabulünü ve Büyük Millet Meclisi’nin açılışını “ulusal egemenlik”, “tam bağımsızlık” ilkeleri ve vatanın bütünlüğü esası ile ilişkilendirir.

16 Ünite No:3

Kazanım Adı Ve No:1 Kurtuluş Savaşı’nda Doğu ve Güney cephelerinde yapılan mücadeleleri, sebep ve sonuçlan açısından değerlendirir.

17 Ünite No:3

Kazanım Adı Ve No:2 : Batı cephesinde Kuvâ-yı Millîye birliklerinin faaliyetlerini ve düzenli ordunun kurulmasını değerlendirir.

18 Ünite No:2

Kazanım Adı Ve No:8 Mustafa Kemal’in Millî Mücadeleyi örgütlerken karşılaştığı sorunlara bulduğu çözüm yollarını, onun liderlik yeteneği ile ilişkilendirir.

19 Ünite No:3

Kazanım Adı Ve No:6 Türk milletinin Kurtuluş Savaşı sürecinde elde ettiği askerî başarılarının ulusal ve uluslararası etkilerini değerlendirir.

20 Ünite No:2

Kazanım Adı Ve No:4 Mustafa Kemal’in Millî Mücadelenin hazırlık döneminde yaptığı çalışmaları millî bilincin uyandırılması, millî birlik ve beraberliğin sağlanması açısından değerlendirir.

Orjinal Konu : http://www.zekidogan.net/?p=2231

Geri