telefon kitle iletişim aracımıdır

uçbeyi

Yeni Üye
Üye
cep telefonlarına dernekler sendikalar belediyeler vs tarafından çoklu msj lar gönderiliyor.doğal olarak bir kitle ile iletişim kurulmuş oluyor.bence kitle iletişim aracı özelliklerine uygundur.

mehmet3544

Yeni Üye
Üye

Telefon kitle iletişim aracı değildir ama telefonda tv izlersen ozaman kitle iletişim aracı olur.yani çocuklara kullanım amacına göre değiştiğinide söylemek gerek :)

ozkanderya22

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
kesansatranc.com

ben kitle iletişim aracı değildir dedim. ististanalar kaideyi bozmaz diyerek.. öğrencim de dersanede bize kitle iletişim aracı dediler dedi.. bende boşver sen onları dedim :D tabi açıklamasını da yaptm.

lavinyabircicek

Üye
Üye

arkadaşlar bende sosyal bilgiler öğretmeniyim bu konuda bende kendi fikrimi söyleyeyim aslında birebir konuşmalara baktığınızda sadece iki kişi arasındaki konuşma şeklinde olduğundan kitle iletişim aracı olarak gözükmesede dikkat ederseniz aynı anda binlerce kişiye mesaj atıp herhangi bir konuda bilgilendirilebiliyor bu yönüylede bakılınca kitle iletişim aracı konumundadır

göktürk_54

Üye
Üye

--------------------------------------------------------------------------------
cep telefonlarına dernekler sendikalar belediyeler vs tarafından çoklu msj lar gönderiliyor.doğal olarak bir kitle ile iletişim kurulmuş oluyor.bence kitle iletişim aracı özelliklerine uygundur.
yorumuna kadar sadece iletişim aracıdır diyebilirdim ama şimdi diyemiyorum yanlış hatırlamıyorsam kılavuz kitapta kialar için iki özellik vermiş biri birden çok kişiye aynı anda ulaşması ikincisi ise sürekli olması yani süreli yayına girmesi