• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Teknolojinin Gelişmesi Kültürü Nasıl Etkilemiştir?

zgn53

dalgınım ve yalnızım
Üye
Teknolojinin Artmasıyla Gelenek ve Göreneklerimizde Neler Değişmiştir ?

Teknolojinin artmasıyla her ne kadar gelişme sağlansa da kolaylıklar artsa da elbette bunların olumsuz yönleri de olmuştur . Bilim ve teknoloji hızla ilerlemekte ve teknolojinin gücüne yetişilememektedir . Her şeyin son modeli ve en iyisi çıkmaya başladıkça insan da hep en iyisine sahip olmayı istemektedir . Teknolojinin artmasıyla gelenek ve göreneklerimizde şunlar değişmeye başlamıştır .

Bilgisayar, internet olmadan önce insanlar birbiri ile daha samimiydi ve daha çok muhabbet ortamı vardı .

Misafirlikler daha fazlaydı . Fakat cep telefonlarının , internetin kullanımı hızla artınca artık misafirliklerde bile herkesin elinde bir telefon olmaya başladı . Karşımızdaki kişi ile konuşurken hemen o kişi telefondaki son bildirimlere bakmaya başladı . Hal böyle olunca iletişim de etkili bir şekilde sağlanamaz oldu . Eskiden büyüklere ziyaret daha çok yapılırdı fakat şu anda ise bir telefonla konuşup hatır gönül ilişkisi telefonla halledilmeye başlandı . Bu da insanları sosyal hayattan koparmaya başladı . İnsanlar artık evlerinde asosyal olarak yaşamayı tercih etmeye başladılar . İnternet kullanımının yaygınlaşması ile gençler kendi kültürümüzden kopmaya başladı ve izledikleri videolar ile Batı'nın kültürünü almaya başladı ve bu da gelenek , göreneklerimize olan bağlılığı azaltmaya başladı . Kültürel özelliklerimiz çözülmeye başladı ve insan ilişkileri azalmaya başladı . Düğünlerimiz, bayramlarımız daha bir özenti hali almaya başladı . Kendi değerlerimizden uzaklaşmaya başladık . Çocuklarımız kültürel değerlerimizden yokun olarak büyümeye başlad ı. Daha birçok etkileri olmuştur , teknolojinin .

Geri