2026-2027 Tarih ve Kültürel Miras Kulübü Yıllık Çalışma Planı (MEB Uyumlu Word)

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Tarih ve Kültürel Miras Kulübü 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Yıllık Çalışma Planı, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği doğrultusunda öğrencilere millî tarih bilinci, vatan sevgisi ve kültürel miras duyarlılığı kazandırmak amacıyla hazırlanmıştır. Kulüp resmi dosyasında bulunması gereken bu plan; Eylül ayından Haziran ayına kadar ay ay planlanan sözlü tarih çalışmaları, müze gezileri, anma programları ve tematik pano etkinliklerini yöntemleri ve görevlileriyle birlikte kapsamlı bir şekilde sunar.

Konu ekinde yer alan düzenlenebilir Word (.docx) formatındaki yıllık plan taslağını, okulunuzun bulunduğu çevrenin tarihsel zenginliğine ve öğrenci düzeyinize göre rahatlıkla uyarlayabilirsiniz.

Yıllık Planda Yer Alan Önemli Aylık Faaliyet Başlıkları:​

• Eylül: Kulüp iç tüzüğünün hazırlanması, genel kurul toplantısı, organ seçimleri ve e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü öğrenci kayıtları.
  • Ekim: 13 Ekim Ankara’nın Başkent Oluşu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı panoları ve "Cumhuriyetin İlk Yıllarında Şehrimiz" yerel fotoğraf taraması.
  • Kasım & Aralık: 10-16 Kasım Atatürk Haftası kapsamında Atatürk'ün kültür/tarihe bakışı sunumu ile TTK/TDK tanıtımı; aile büyükleriyle röportajları kapsayan sözlü tarih projesi ve "Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları" araştırması.
  • Ocak & Şubat: 1. dönem faaliyet raporu, derlenen sözlü tarih röportajlarının panoda sergilenmesi, 2. dönem başı toplantısı ve etkileşimli tahtalarda sanal müze gezileri (Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Topkapı Sarayı vb.).
  • Mart & Nisan: 18 Mart Çanakkale Zaferi anma panosu, mektup dinletisi ve yerel şehitlik ziyareti; 23 Nisan 1. TBMM köşesi ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras panosu (Ebru, Meddah, Karagöz vb.).
  • Mayıs & Haziran: 18-24 Mayıs Müzeler Haftası okul etkinliği, "Mini Etnografya Müzesi / Kültür Sandığı" okul sergisi, yerel müze gezisi, yıl sonu faaliyet raporunun idareye sunumu ve e-Okul faaliyet tamamlama onayları.
İndirme ve Kullanım: Aşağıdaki bağlantıdan 2026-2027 Tarih ve Kültürel Miras Kulübü Yıllık Çalışma Planı Word dosyasını indirebilir; okul adı, danışman öğretmen ve öğrenci bilgilerini ekleyerek doğrudan kullanabilirsiniz.
Kültürel değerlerimizi ve tarihimizi geleceğe taşıyan tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileriz. Planla ilgili görüş ve tecrübelerinizi konu altından paylaşabilirsiniz.

2026-2027 MEB uyumlu Tarih ve Kültürel Miras Kulübü yıllık çalışma planı. Sözlü tarih, müze gezileri, UNESCO mirası ve düzenlenebilir Word indirme bağlantısı.
Anahtar Kelimeler (Tags):

tarih ve kültürel miras kulübü yıllık çalışma planı, 2026 2027 tarih kulübü planı word, okul tarih kulübü yıllık planı, sosyal etkinlikler tarih kulübü çalışma planı, kültürel miras kulübü evrakları indir

Ekli dosyalar

Geri