- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
Tabiat ve Yaşanabilir Çevre Kulübü 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Yıllık Çalışma Planı, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ve Sıfır Atık Projesi yönergeleri temel alınarak okullarda doğa sevgisi, tasarruf bilinci ve ekolojik farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır. Kulüp resmi dosyasında yer alması gereken bu plan; Eylül ayından Haziran ayına kadar ay ay belirlenmiş çevre odaklı etkinlikleri, uygulama yöntemlerini ve görevli sorumlularını detaylı bir tablo halinde sunar.
Paylaştığımız düzenlenebilir Word (.docx) formatındaki yıllık plan taslağını okulunuzun bahçe, atölye ve çevre imkânlarına göre kolayca uyarlayabilirsiniz.
tabiat ve yaşanabilir çevre kulübü yıllık çalışma planı, 2026 2027 çevre kulübü planı word, okul çevre kulübü yıllık planı, sıfır atık kulüp planı meb, tabiat ve çevre kulübü evrakları indir
Paylaştığımız düzenlenebilir Word (.docx) formatındaki yıllık plan taslağını okulunuzun bahçe, atölye ve çevre imkânlarına göre kolayca uyarlayabilirsiniz.
Yıllık Planda Yer Alan Önemli Aylık Faaliyet Başlıkları:
- Eylül: Kulüp iç tüzüğü hazırlığı, genel kurul toplantısı, yönetim/denetim kurulu seçimleri ve e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü öğrenci kayıtları.
- Ekim: "Doğa Bize Değil, Biz Doğaya Muhtacız" temalı pano hazırlığı, okul geneli sınıflara kâğıt/plastik sıfır atık kutularının yerleştirilmesi ve denetimi.
- Kasım & Aralık: 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü ("Geleceğe Nefes") fidan dikimi/çimlendirme çalışması, kışın sokak hayvanları ve kuşlar için bahçeye yemlik/su kabı yerleştirilmesi, TAP Derneği ile atık pil toplama kampanyası.
- Ocak & Şubat: 1. dönem faaliyet raporu, toplanan atık kâğıt ve pillerin tartılarak çevre tasarruf istatistiklerinin panoda duyurulması, enerji tasarrufu ve karbon ayak izi denetimleri.
- Mart & Nisan: 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 22 Mart Dünya Su Günü "Damla Damla Gelecek" afiş sergisi, organik meyve atıklarından kompost/doğal gübre üretimi atölyesi ve Teknoloji Tasarım zümresiyle ileri dönüşüm (upcycling) tasarım yarışması.
- Mayıs & Haziran: Okul bahçesi çiçeklendirme ve temizlik imecesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama programı ve yıl sonu çevre sergisi, yıl sonu faaliyet raporunun idareye teslimi ve e-Okul faaliyet onaylarının tamamlanması.
Doğa ve çevre bilincini yaşatan tüm meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize başarılı bir dönem dileriz. Planla ilgili görüş, öneri ve uygulamalarınızı konu altından iletebilirsiniz.İndirme ve Kullanım: Aşağıdaki bağlantıdan 2026-2027 Tabiat ve Yaşanabilir Çevre Kulübü Yıllık Çalışma Planı Word (.docx) dosyasını indirebilir; okul adı, danışman öğretmen ve öğrenci bilgilerini ekleyerek doğrudan kullanabilirsiniz.
Anahtar Kelimeler (Tags):2026-2027 MEB uyumlu Tabiat ve Yaşanabilir Çevre Kulübü yıllık çalışma planı. Sıfır atık, kompost, ağaçlandırma ve düzenlenebilir Word indirme bağlantısı.
tabiat ve yaşanabilir çevre kulübü yıllık çalışma planı, 2026 2027 çevre kulübü planı word, okul çevre kulübü yıllık planı, sıfır atık kulüp planı meb, tabiat ve çevre kulübü evrakları indir