2026-2027 Tabiat ve Yaşanabilir Çevre Kulübü İç Tüzüğü | MEB Uyumlu Kulüp Evrakı (Word İndir)

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Tabiat ve Yaşanabilir Çevre Kulübü İç Tüzüğü, Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda okullarda kurulan kulübün çalışma usullerini, amaçlarını, organlarını ve faaliyet çerçevesini düzenleyen resmi belgedir.

Kulüp dosyanızda bulunması gereken bu tüzük taslağı; okul genelinde ekolojik farkındalık, atık azaltımı, geri dönüşüm, iklim değişikliği ve su tasarrufu gibi çevre bilinci çalışmalarını yasal çerçeveye uygun şekilde planlamanızı sağlar.

İç Tüzük Metninde Yer Alan Temel Maddeler ve Görevler:​

• Kuruluş ve Yasal Dayanak: MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ve Sıfır Atık Yönetmeliği hükümleri.
  • Kulübün Amaçları:
    • Biyoçeşitliliğin korunması, tabiat sevgisi ve ekolojik denge bilincini yerleştirmek.
    • "Sıfır Atık" projesi kapsamında okulda ve evde kompost, atık ayrıştırma ve geri dönüşüm alışkanlığı kazandırmak.
    • İklim krizi, karbon ayak izi, enerji verimliliği ve su tasarrufu konularında farkındalık yaratmak.
    • Okul bahçesi ağaçlandırma/yeşillendirme faaliyetleri yürütmek ve sokak hayvanlarına duyarlılığı artırmak.
  • Kulüp Organları: Genel Kurul, Yönetim Kurulu (1 Başkan, 1 Başkan Yardımcısı, 1 Yazman ve 2 Asıl Üye olmak üzere toplam 5 öğrenci) ve Denetleme Kurulu yapılanması.
  • Görev Tanımları: Başkanın danışman öğretmen koordinasyonunda çevre projelerini yürütmesi; yazmanın karar defteri, pano ve bülten kayıtlarını tutması; denetleme kurulunun dönem sonu evrak kontrolü.
  • Faaliyet ve Belirli Günler: 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü, 22 Mart Dünya Su Günü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri ile atık pil, kâğıt ve plastik toplama kampanyaları.
İndirme ve Kullanım: Ekteki Tabiat ve Yaşanabilir Çevre Kulübü İç Tüzüğü Word (.docx) dosyasını indirip okul adı ve kurul bilgilerinizi girerek doğrudan dosyalayabilir ve uygulamaya koyabilirsiniz.
Tüm danışman öğretmenlerimize ve çevre gönüllüsü öğrencilerimize verimli bir eğitim-öğretim yılı dileriz. Evrakla ilgili soru ve katkılarınızı bu başlık altından paylaşabilirsiniz.

MEB ve Sıfır Atık Yönetmeliği uyumlu Tabiat ve Yaşanabilir Çevre Kulübü iç tüzüğü örneği. Kulüp organları, görevler ve düzenlenebilir Word indirme bağlantısı.
Anahtar Kelimeler (Tags):

tabiat ve yaşanabilir çevre kulübü iç tüzüğü, okul çevre kulübü tüzük örneği word, sıfır atık kulüp iç tüzüğü, tabiat ve çevre kulübü meb evrakları, sosyal etkinlikler çevre kulübü dosyası

Ekli dosyalar

Geri