Sosyalle İlgili İki Sorum

BGM

Üye
Üye
arkadaşlar ve site yöneticisi lütfen bu mesajımı yayınlayın ve cevaplayn çok ihtiyacım var şu iki soruda birini yanıtlasanız bile allah razı olsun
1.bilim insanlarının günümüz astronomi bilimine sğladıkları katkı
2.bruno,galileo,brahe,kepler,kopernik gibi astronomiye katkı sağlayan bilim insanlarınnın çalışmalarını çağdaşı olan türk-islam bilginlerinin çalışmaları ile farkları nelerdir(Bir hassa karşılaştırma olrak)

bunları cevaplayan olursa o kişininde sorusu varsa hiç çekinmeden sorsun lütfen yardım edinn :'(

ozkanderya22

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
kesansatranc.com
öncelikle bilim insanlarının astronomiye katkıları hakkında bişeyler yazmak gerekirse şöyle diyebiliriz: astronominin bu günkü seviyede olabilmesi tamamiyle geçmişte yaşamış astronomi bilginlerinin sayesindedir. bir çok bilim insanının çalışmaları sonucu dünya ve gezegenler hakkında çeşitli bilgiler elde edilmiş, bu bilgilerin üzerine sürekli olarak yenilerinin de eklenmesiyle astronomi bugünkü seviyesine ulaşabilmiştir. küçük bir örnekle açıklarsak Mısır'da nil nehri taşmaları sonucu insanlar uzayı, güneşi, dünyayı ve hareketlerini incelemeye başladılar. bunun sonucunda ggüneş yılına dayanan takvimler yapıldı. bu ufak gelişme bile astronomide birçok kolaylık sağladı. sonradan gelen bilim insanları ise bu bilginin üzerine sürekli bilgiler katarak yeni bilgileri keşfettiler.

bruno,galileo,brahe,kepler,kopernik gibi astronomiye katkı sağlayan bilim insanlarınnın çalışmalarını çağdaşı olan türk-islam bilginlerinin çalışmaları ile farkları nelerdir(Bir hassa karşılaştırma olrak)

Türk - İslam bilim insanları Avrupalı tarafından yapılan birçok yanlışı düzelttiler. İslam dünyasında özgür ortamın varlığı Türk - İslam alimlerinin daha rahat bir şekilde çalışmalarını sürdürmelerini sağlamıştır. ayrıca bu bilim insanlarının çeşitli yöneticiler tarafından da desteklenmesi çalışmalarında daha da başarılı olmalarını sağlamıştır. örneğin Ömer Hayyam Sultan Melikşah tarafından heyetin başına getirişmiş, böylece Ömer Hayyam ve heyeti 5000 yılda 1 gün sapan Celali takvimini yapmıştır.
bu bilgiler sana bi başlangıç olsun. gelişme ve sonuç bölümünü sen araştır. ben araştırırsam pek bi anlamı olmaz. ;)

BGM

Üye
Üye
TEŞEKKÜRLER ÇOK TEŞEKKÜRLER ZATEN BEN BULSAM ARAŞTIRCAM ÇOK ARADIM BULAMADIMDA YİNEDE SAĞOLUNN