SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLERİNİN MAĞDURİYETİ VE TALEPLERİ

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
• 23 bine yakın mezunu olan bir bölüm olmamıza rağmen 727 kişilik komik bir kontenjan verildi.
• 23 bin öğretmen ve aileleriyle birlikte 100 bin kişinin mağduriyeti söz konusu.
• Tüm TEOG branşları içinde ders sayısı en az olan bölümüz. En büyük talebimiz ders sayılarının arttırılması.
• Bölümümüzde yığılma olmasına rağmen sınıf öğretmenliğinden bölümümüze 2728 sınıfçı geçirildi. Sınıf öğretmenlerinin branşlarına dönmesini istiyoruz.
• Bölümümüzde yığılma olmasına rağmen üniversitelerde bölümümüz kapatılmıyor. Öğrenci alımı devam ediyor.
• Yığılmayı azaltabilmek için seçmeli ders olan Medya Okuryazarlığı dersi Sosyal Bilgiler Öğretmenleri tarafından okutulmalıdır.
• 8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders sayısı arttırılmalıdır.
• Vatandaşlık dersi Sosyal Bilgiler Dersi kapsamında olmasına rağmen 4. Sınıfa yani sınıf öğretmenlerine verildi. Bu yüzden ders sayılarımız azaldı.
• Sürekli adil bir atamadan bahsedildi ancak gerçekleşmedi. Sosyal Bilgilere 727 kontenjan; Sınıf Öğretmenliğine 6000 kontenjan verildi.
• Mağduriyetimizin giderilmesi için şubat atamasında bölümümüze 5000 ve üzeri kontenjan istiyoruz

ogretmen52

Çalışkan Üye
Üye

Erkan hocam çok güzel ifade edilmiş maalesef ders sayımız çok az ayrıca atama sayısı çok düşük ne yapılması gerekiyorsa yapalım gerekli yerlere durumumuzu bildirelim yedi yıl beklemiş biri olarak atama bekleyenleri çok iyi anlıyorum şükür atandım köy öğretmeniyim üç yıldır ders sayımızın azlığı sebebiyle sürekli başka derslere girdim ders saatimiz artsın ayrıca herkes kendi bölümüne geçsin sınıfçıların zaten puanları çok bizim önümüz

de engellere tayin döneminde konuşularak unutulmaması tek dileğim bu sorunların inşallah netice alırız

nursen3535

Üye
Üye

Günlük ders yedi saate çıkarıldı,olmadık yeni dersler konuldu,ama bizim ders saatlerimiz artırılmadı.Türkiye Cumhuriyetini haftada iki saatte kuruyoruz,TEOG'da ki 20 soru için haftada iki saatle mücadele ediyoruz.Korkarım ki ders saatimiz artmak yerine yavaş yavaş hep kaldırılmasın.

durukuzu

Çalışkan Üye
Üye

Arkadaşlar zamanında bas bas bağırdık "çakma sosyalciler(!)" tayinlerde sıkıntı yaratacak diye.. nitekim öyle de oldu. 2 yıl boyunca il dışı atamalarda yer değiştiremeyip eylüldeki 2. il dışı atamada kenar köşe yerlere mecbur oldum. Hem de okuluma benimle birlikte tayini çıkanların neredeyse 3 katı kadar puanla!!!! Sorunun çözümü için bakanlığa çok mail attım. Sendikayı devreye soktum.. Ama sonuç nafile... Bizde durum bu, herkes başına geldiği zaman idrak ediyor sorunu...