Sosyal Bilgiler Alan Bilginiz Ne Seviyede.

kuantum

Üye
Üye

bayram hocam harika bir konuya değinmişsiniz sizi tebrik ediyorum. aynı duyguları ve düşünceleri paylaşıyorum sizinle.. burdaki yorumları da görünce aynı şeyleri düşünen tek ben değilmişim... öğretmenliğimin ilk 5 yılını lisede tarih derslerine girerek geçirdim ve harika bir tarih bilgim vardı. fakat bu yetmedi kendimi geliştirmek adına başka bir şehirde yüksek lisans yapmaya karar verip gittim orda da ilköğretime girdim ve ilköğretim ömrümden ömür ,zamanımdan zaman, bilgimden bilgi aldı yüksek lisansı 3. yılında tez döneminde bıraktım çünkü tez yazacak hiç vaktim kalmıyordu sürekli evrak hazırlamaktan.. okuma bilmeyen öğrencilerin dersine gire gire kendimi çocuk bakıcısı gibi hissediyorum.. bilgilerimin ancak yüzde 10 unu kullanıyorum geri kalan uçtu veya uçmak üzere bu süre. devam ederse 5 10 seneye kadar müfredat dışında ki bilgilerin tamamı yok olacak...
bunun önüne geçmek için ne yapabiliriz sizce. evrak doldurmaktan nefret ediyroum ama meb desin ki sizi yeniden taze bilgilerle donatmak için üniversiteye alıcaz 1 2 yıl egitim verecez dese koşarak giderim... buna bir çözüm bulmak lazım arkadaşlar fikirlere açığım..

kapkankagan

Çalışkan Üye
Üye

11 senedir ders kitabı veya klavuz kitap kullanmam çok şükür bu güne kadarda hiç takılmadım

zeki doğan

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
sosyalciniz.net

Sayın hocama katılıyorum.Çok doğru tesbitlerde bulunmuş...Sık sık tekrar yapmak lazım..Yoksa unutuluyor...

umayaysis

Yeni Üye
Üye

Geçenlerde bir arkadaşım bana alanımın ne kadar geniş oldugunu avrupada ise insanların sadece bir konuda uzmanlaştıgını örnegin bizans tarihi yada eski dönem yazıtlar gibi ,bizden ise çok şey bekleniyor bende aynı hisse kapılıyorun anlatılmayan şey unutuluyor

KUAYBE

Yeni Üye
Üye

Günümüzde öğrencilere tarih hiç öğretemiyoruz diyebilirim. Benim bilgilerim de köreldi. Artık derse de çok hazırlıklı gittiğimiz söylenemez. Özellikle günlük plan kalktıktan sonra. Ancak on yıl önceki öğrenciler ve sorularla işlenen konular günümüz öğrencileri, sorulan sorular, işlenen konular oldukça farkı ve değişik. Tarih konularını güzelce işleyip, öğrencilerle pekiştirebileceğimiz etkinlikler de yok. Ben kendim konularla ilgili etkinlekler içeren çalışma kağıtları hazırlayarak ders işliyorum. SBS'de çıkan bazı yorum sorularında ben bile zorlanıyorum.