Sosyal 6- Meridyenlerle İlgili Saat Hesapları Problem Çözüyor Musunuz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan madi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben 1.üniteyi yeni bitirdim.1 haftada 2.üniteyi işledikten sonra yazılıda bundanda birkaç soru soracağımdan neyin ne olduğunu anlamaları açısından saat farklarını biraz öğrettim.Evet önceki yıllardan tecrübe olarak son işlemde hata yapıyorlar ama yinede öğrenmelerinde yarar var diye düşünüyorum.Evlere alıştırma soruları verilse tekrarla öğrenirler elbette.Forumumuzdaki slaytlar süper işe yarıyor.Sınıfta projektörle izletince tam öğreniyorlar.Hazırlayanlarada çok teşekkür ediyoruz.

Evet arkadaşlar kazanımları dikkate alırsak yerel saat hesaplamalarıyla uğraşmak zaman kaybı. Her ne kadar sbs de sorulmayacak ta olsa öğrencilerin bunları bilmesi konunun kavranması açısından faydalı olabilir. Öğrencileri "canavar" çocuklardan oluşan arkadaşlara öneririm.

Ben hem saat hesap lamalarını hem paralel sorularını veriyorum.Örnek sorular da çözüyorum.Neredeyse iki dersimi buna ayırıyorum.Zamanı daha basit konulardan alıyorum.Herkese başarılar

valla ben kursta vermeyi düşünüyorum arkadaşlar okulda derseniz zaten zaman o kadar kısıtlı ki mümkün değil ama anlatacagım yinede

Teşekkür Ederim ben de derste sadece Türkiye'nin matematik konumunu anlatırken doğusu ve arasındaki farkı hesaplayıp bir örnekle geçtim kursta da çözmem herhalde çünkü haftada 1 saat ne yetişecek ne vereceğim

Geri