Sınavsız verdiğimiz notlar mahkemelik olursa...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tuncay59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tuncay59

İSTANBUL/ Beykoz
Üye
Bu sene hiç sınav yapmadan öğrencilerin notları verilmiş oldu.Bir veli benim çocuğuma haksızlık yapıldı incelenmesini istiyorum diye yargıya başvursa sonuç ne olur sizce ?

Okullar bu konuda öğrenci dilekçeleri alıyor.Kaldı ki seçenekler bakanlık tarafından sunuldu. Hiç bir sorun olmaz.

Okullar bu konuda öğrenci dilekçeleri alıyor.Kaldı ki seçenekler bakanlık tarafından sunuldu. Hiç bir sorun olmaz.
Geçerli notlar geçen dönem notları olacak.O notlar da hiç bir ölçme değerlendirme yöntemi kullanılmadan öğretmenlerin verdiği notlar.Veli benim çocuğuma haksızlık yapıldı iddiasında olursa , adaletli davrandığınızı nasıl kanıtlarsınız ?

Geçerli notlar geçen dönem notları olacak.O notlar da hiç bir ölçme değerlendirme yöntemi kullanılmadan öğretmenlerin verdiği notlar.Veli benim çocuğuma haksızlık yapıldı iddiasında olursa , adaletli davrandığınızı nasıl kanıtlarsınız ?
canlı derslere katılıp katılmadı ile ilgili bir liste, eba da videoları izleyip etkinlikleri yapıp yapmadıkları ile ilgili bir çizelge, canlı derslerde sorulara cevap vermede istekli olma ve doğru cevaplar verebilme ayrıca sosyal ağlar üzerinden paylaştığınız ödevlere geri dönüt sağlaması ve bunların puan değeri gibi pek çok durum ölçme ve değerlendirme aracı olarak sunulmaktadır

Bunları tam olarak yapan öğretmen sayısı çok azdır.Ayrıca ne kadarını yapana ne kadar not verileceği şeklinde bir ölçek veya genelge yayınlanmamıştır.Daha doğrusu her öğretmen kendine göre puanlama yapıyor.Buna karşılık velinin internetim, bilgisayarımız yok demesi halinde haklı çıkacağını da düşünüyorum...

Geri