2026-2027 Seçmeli Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 2 Yıllık Planı

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Milli Eğitim Bakanlığı güncel öğretim programına ve 2026-2027 eğitim-öğretim yılı çalışma takvimine tam uyumlu olarak hazırlanan Ortaokul Seçmeli Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler (Düzey 2) Çerçeve Yıllık Planı ve Ders Materyalleri yayında!

KÜLTÜR VE MEDENİYETİMİZE YÖN VERENLER.jpg

Tarihimize, edebiyatımıza, bilim ve düşünce dünyamıza yön vermiş önemli şahsiyetlerin hayatlarını, eserlerini ve medeniyetimize katkılarını merkeze alan bu çalışma; haftalık ders dağılımı, belirli gün ve haftalar, ara tatiller ve ölçme-değerlendirme adımları gözetilerek titizlikle yapılandırılmıştır.

İçerikte Yer Alan Öne Çıkan Başlıklar:

• Medeniyet Öncüleri ve Şahsiyetler: Yunus Emre, Mevlana, Hoca Ahmet Yesevi, Fuzûlî ve medeniyetimize iz bırakan ilim/irfan önderleri
  • Değerler ve Kültürel Miras: Millî, ahlaki, kültürel mirasın korunması, aktarılması ve toplumsal bilinç
  • Etkinlik ve Sunu Desteği: Ders içi sunular, görsel materyaller, etkileşimli etkinlik önerileri ve okul dışı öğrenme adımları
  • Ölçme ve Değerlendirme: Süreç odaklı değerlendirme yaklaşımları, BEP uyumu ve MEB ortak sınav takvimine tam entegrasyon
Dosyayı doğrudan indirip okul ve zümre bilgilerinizi ekleyerek derslerinizde kullanabilirsiniz.

Dosya Bilgileri:

• Ders: Seçmeli Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler (Düzey 2)
  • Eğitim Öğretim Yılı: 2026 - 2027
  • Format: Microsoft Excel (.xlsx) / PDF
  • Haftalık Ders Saati: 2 Saat

Ekli dosyalar

Geri