- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
Milli Eğitim Bakanlığı güncel müfredatına ve 2026-2027 eğitim-öğretim yılı çalışma takvimine tam uyumlu olarak hazırlanan Ortaokul Seçmeli Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi Dersi (Düzey 2) Yıllık Planı
Haftalık 2 ders saati esasına göre kurgulanan bu yıllık plan; ara tatiller, resmi tatiller, belirli gün ve haftalar ile ders içi/okul dışı öğrenme süreçleri dikkate alınarak titizlikle hazırlanmıştır.
Planda Yer Alan Öne Çıkan Başlıklar ve İçerikler:
İndirme ve Dosya Bilgileri:
Haftalık 2 ders saati esasına göre kurgulanan bu yıllık plan; ara tatiller, resmi tatiller, belirli gün ve haftalar ile ders içi/okul dışı öğrenme süreçleri dikkate alınarak titizlikle hazırlanmıştır.
Planda Yer Alan Öne Çıkan Başlıklar ve İçerikler:
- Birey ve Ahlak: Güzel ahlakı temsil eden şahsiyetler, ahlaki ölçütler, kişisel ve toplumsal sorumluluklar
- Toplum ve Ahlak: Ortak fayda, ön yargı ve kalıp yargıların analizi, toplumsal sorunlara ahlaki çözüm önerileri
- Yurttaşlık ve Değerler: Hak, adalet, eşitlik, saygı, dayanışma ve aktif yurttaşlı
k bilinci
- Ölçme ve Değerlendirme: Süreç ve sonuç odaklı ölçme araçları, BEP uygulamaları ve MEB ortak sınav haftalarıyla uyumlu dağılım
İndirme ve Dosya Bilgileri:
- Ders: Seçmeli Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi (Düzey 2)
- Eğitim Öğretim Yılı: 2026 - 2027
- Format: Microsoft Excel (.xlsx)
- Haftalık Ders Saati: 2 Saat