- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
Sosyal Bilgiler derslerimizde toplumsal dayanışma, insan hakları, empati ve eşitlik temalarını işlerken öğrencilerimizin konuyu sadece teorik olarak değil; kalplerine ve günlük hayatlarına dokunarak öğrenmelerini amaçlıyoruz.
Bu amaçla hazırladığımız "Fırsat Eşitliğinin Gücü: Özel Gereksinimli Bireyler ve Toplumsal Yaşam" başlıklı eğitici video içeriğimizi derslerinizde, akıllı tahtada veya bireysel çalışmalarınızda güvenle kullanabilirsiniz.
Özel gereksinimli bireyler için fırsat eşitliği, sosyal projeler, erişilebilirlik ve engelleri aşan başarı hikayelerini içeren eğitim videosu ve ders içeriği.
Bu amaçla hazırladığımız "Fırsat Eşitliğinin Gücü: Özel Gereksinimli Bireyler ve Toplumsal Yaşam" başlıklı eğitici video içeriğimizi derslerinizde, akıllı tahtada veya bireysel çalışmalarınızda güvenle kullanabilirsiniz.
Fırsat Eşitliği Nedir?
Anayasamızın 10. maddesi güvencesinde; eğitim, sağlık ve sosyal hayata herkesin eşit haklarla katılabilmesinin önemi vurgulanmaktadır.
- Hayatı Kolaylaştıran Erişilebilirlik Çözümleri:
Görme engelli bireyler için sarı takip şeritleri, Braille alfabesi, tekerlekli sandalye rampaları ve ayrılmış otopark alanları gibi günlük yaşam düzenlemeleri somut örneklerle incelenmektedir. - Kurumsal Destekler ve Sosyal Sorumluluk Projeleri:
- Kastamonu - Atlı Terapi Projesi (Fiziksel ve ruhsal destek)
- Fethiye - Kısa Mola Merkezi (Ailelere yönelik mola ve dinlenme imkânı)
- Karabük - Evde Bakım Hizmeti (Temel ihtiyaç desteği)
- MEB - Eğitimde Engel Yok Projesi (Evde ve hastanede bireyselleştirilmiş eğitim)
- Engelleri Aşan İlham Verici Başarı Hikayeleri:
- 120 madalyalı şampiyon yüzücümüz Batuhan Eruçar
- Dünya ve Avrupa şampiyonu milli yüzücümüz Sümeyye Boyacı
- Tıp fakültesini birincilikle bitiren psikiyatri uzmanı Dr. Sare Aydın
- Ağzıyla resim yaparak ödüller alan sanatçı ve sporcu Yusuf Akgün
- Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda 6'sı altın toplam 28 madalya ile tarih yazan Türk Milli Takımımızın muazzam başarısı.
- Empatinin Gücü:
Asıl engellerin fiziki çevrede değil, zihinlerdeki ön yargılarda olduğu bilinci; "Sen benim gözümsün, ben senin kolunum" anlayışıyla pekiştirilmektedir.
Özel gereksinimli bireyler için fırsat eşitliği, sosyal projeler, erişilebilirlik ve engelleri aşan başarı hikayelerini içeren eğitim videosu ve ders içeriği.