Okul Öğrenci Meclisi İle Okul Öğrenci Kurulu Arasındaki Fark Nedir?

MKILIÇ

Üye
Üye
Okul meclisi sınıf şube temsilcilerinden oluşur ve bu temsilciler görevli öğretmen rehberliğinde toplanır ve ilk toplantısında kendi içinden bir meclis temsilcisi seçerler. Bu temsilci okul temsilcisi olarak ilçe öğrenci meclis üyesi olur yani okulu temsil eder. Okul öğrenci kurulu ise öğretmenler kurulundan seçilen bir öğretmenin rehberliğinde okuldaki tüm öğrencilerin katılımıyla yapılacak seçimle I.kademeden seçilen başkan yardımcısı ve II. kademeden seçilen okul başkanı ve okul öğrenci meclisine seçilen sınıf temsilcilerinden oluşur. Bu kurul okuliçi işleyişi ve sorunlarıyla ilgili kararlar alır ve ilk toplantısında yıllık çalışma programı hazırlar okul idaresine sunar.

zeki doğan

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
sosyalciniz.net

Öğrenci Kurulu ve Okul Meclisleri(29)

Madde 97 — (Değişik: 24.12.2008/27090 RG) Öğrenci kurulu, okulun tüm öğrencileri tarafından 6, 7 ve 8 inci sınıf öğrencileri arasından seçilen bir başkan; 4 ve 5 inci sınıflar arasından seçilen ikinci başkan ve 1-8 inci sınıf şubelerinden seçilen birer temsilciden oluşur. Bu kurula, öğretmenler kurulu tarafından seçilen bir öğretmen rehberlik eder.

Okul öğrenci kurulu, öğretmenler kurulu tarafından seçilen öğretmenin veya öğrenci başkanının çağrısı ile toplanır. İlk toplantıda yıllık çalışma programını hazırlar, okul müdürünün onayına sunar. Çalışma programında eğitim ve öğretim ortamının daha uygun duruma getirilmesi, öğrenci sorunlarının giderilmesi ve sosyal etkinliklerin düzenlenmesi gibi hususlara yer verilir.

Öğrenci meclisi, birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların dışındaki ilköğretim okullarında kurulur. Meclis, şube temsilcilerinden oluşur. Meclisin ilk toplantısında üyeler arasından okul meclisi temsilcisi seçilir. Öğrenci kurul başkanının katıldığı kurullara bu temsilci de katılır.

Öğrenci kurulu ve okul meclisleri seçimleri aynı zamanda yapılabilir.

İlköğretim Kurmları Yönetmeliği

hakanozkan79

Çalışkan Üye
Üye

Aralık 2006 Tarih 2591 sayılı Tebliğler Dergisini açıp okuyallım arkadşlar.Orda Öğrenci kurullarının kaldırıldığı yazıyor...

Okul Bölgesinde Kurulacak Kurullar

Madde 12- (1) (Değişik: ARALIK 2006/2591 TD) Okul bölgesinde eğitimi planlamak, kalitesini yükseltmek, görüş ve öneriler geliştirmek, zümre ve branşlar arası iletişim ve iş birliğini sağlamak amacıyla Okul Zümre Başkanları Kurulu kurulur.

Okul Öğrenci Kurulunun Oluşumu ve Görevleri

Madde 13- Yürürlükten kaldırıldı. (ARALIK 2006/2591 TD)
ne yapcaz şimdi....

akev07

Yeni Üye
Üye

BİZDE OKULDA ÖĞREMCİ MECLİSİ SEÇİMLERİNİ YAPTIK VE ŞU ANDA MECLİS İŞLEVİNİ SÜRDÜRÜYOR. FAKAT ÖĞRENCİ KURULU İLE ÖĞRENCİ MECLİSİ AYNI ŞEYLERİ YAPIYOR. BENCE BİRİSİ FAZLA. O ZAMAN MÜFETTİŞLER SORDUĞUNDA ÖĞRENCİ MECLİSİNİ ÖĞRENCİ KURULU OLARAK TANITABİLİR, İKİSİ İÇİNDE AYNI DOSYA TUTABİLİRSİNİZ.

cafcaf16

Üye
Üye

bu konu gerçekten karışık ilköğretim kurumları yönetmeliğinin 97 maddesiyle okul meclisi yönergesi birbirine zıt meclisle ilgili yönergede meclis seçimlerinin okul genelinde yapılacağı sandık kurulunun oluşturulacağından bahsediyor ilköğretim kurulu yönetmeliğinde 97.madde de ise öğrenci kurulu için genel bir seçimden bahsediliyor bize müfettiş geldiğinde meclis yönergesine göre denetledi hatta oy pusulalarını neden bir sene boyunca saklamadığımızı sordu ve yönergeyi okumadınız mı dedi