ÖĞRETMENLERIN 3 AYLIK TATİLİ VE 180 İŞ GÜNÜ ÇALIŞMASI

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

Haklısınız... 180 iş günü çalışıyoruz

Sen (ve senin gibiler) ancak yazarak anlarsınız;

-Okul günleri= 180
-Seminer günleri= 20
-Hafta sonları= 104 (52(hft)x2(Ctesi+Pzr))(tüm memurlara tatil)
-Dini bayramlar=7 Ramazan-3 + Kurban-4)
(tüm memurlara tatil)
-İşci bayramı=1
(tüm memurlara tatil)
-Zafer Bayramı=1
(tüm memurlara tatil)
-Milli Bayramlar=3 (cumhuriyet-1 + 19 Mayıs-1 + 23 Nisan-1)
(tüm memurlara tatil ***öğretmenler kutlamaya katılmak zorundadır, fazla ücret almazlar)
-Yıllık izin=30 iş günü
(tüm memurlara tatil ***öğretmenler yıllık izin yoktur)

TOPLAM= 346 gün

Tüm Memurdan Fark = 19 (on dokuz) GÜN (Sömestr tatili dahil)

Akıllıya, Deliye, Anlayana, Anlamayana, Tüm Vasıfsız Memurlara, Polise, Askere, Hemşireye, İmama...

19 gün fark nedeniyle vatandaşa öğretmenleri çok tatil yapıyor, çalışmıyor gibi göstermekten VAZGEÇİN...

-Dahası öğretmen dışındaki her memura iş gelmeyebilir...

Örnek:
-Tapuda, Maliyede, Çevre Bakanlığında her memura bir işlem düşmeyecek kadar az işlem yapılan yerler olabilir.
-Vukuatın polis veya asker sayısından az olduğu karakol olabilir.
-Asker ve Polis deyince aklımıza Hakkari ve Şırnak'ta çatışmalar gelir, Marmaristeki karakol yada havaalanında pasaporttaki mühür basan polis gelmez.
-Bir elin 5 parmağını geçmeyecek hastanın gelmediği Sağlık ocakları olabilir.
-Herhangi bir vakit namazına cemaat gelmeyebilir.

AMA ÖĞRETMENLER;

-HER ZAMAN OKULA GELEN ÖĞRENCİ VARDIR.
-MESAİSİNE TAM ZAMANINDA ZİLLE BAŞLAR.
-TAM ZAMANINDA ZİLLE BITIRIR.
-HER GÜN EVİNE İŞ GÖTÜRÜR.

MAAŞ:
-15 yıllık öğretmenim, dil tazminatı ve 2 çocuk yardımıyla 2014 Temmuz maaşım: 2438,39 TL

-Ekders (EK ÖDEME): Üst sınır olan 30 saat derse girebilen öğretmen, haftada 18 saat ekders alır, aylık 72x8,5=612 TL

-180 iş günü çalışıyoruz 36 hafta, 9 ay, 9x612=5508 / 12 aya bölersek= aylık 459 TL

*** Öğretmenlerin büyük çoğunluğu 22 saat civarı derse girer. 11 saat ekders alır, 44x8,5=... (yukarıdaki hesap yapılınca)= aylık 280 TL

-Siz 2890, ben 2718 diyeyim...

-Ben yazmıyorum memur, polis, imam, asker, vb. maaşlarını, gözüm yok Allah anaların ak sütü gibi helâlinden yemek nasip etsin.

Birşey istemiyoruz. SAYGISIZ olmayın yeter.

Saygılarımla M. Ali ÇİLOĞLU

gonyalinin42

Aktif Üye
Üye

Eline ve Yüreğine sağlık ! Sevgili Çiloğlu....

FAKAY

Üye
Üye

On numara analiz olmuş.Ancak bu karartma bence bizzat devlet kanalıyla hem de yetkili kişilerden eğitimi özelleştirmeye yöneltmek için bir kampanyadır.Geçmişdeki demeçleri inceleyin görürsünüz.Bizde bir açıklama devlet erkanından birisi tarafından yapılırsa o doğrudur.Öğretmenliği saatle değerlendirmek bile kasıtın ta kendisidir.Bu halkımızın bilinçaltına yerleşti artık.Özel okullara katkı falan hep bu planın parçaları.5 yıl içinde göreceksiniz insanlar nasıl özel okullara akın ediyor.Müfettişlik sistemini herkes olumsuz buluyor ama kaldırılarak öğretmenlerin rehavete girmesine gevşemesine ve devlet kurumunun laçkalaşmasına doğru bir gidiş vardır.Hedef 1:laşkalaştır-kötüle(çünkü artık kötüleyenin kanıtı vardır.)özele yönlendir.Hedef 2:Öğrenci azalsın-Öğretmen norm fazlası kalsın-Sonrada özel okulun kölesi olsun-Patron Para kazansın.Aynı devlet hastanelerinde olduğu gibi.Tüm yürekli arkadaşların yorumunu bekliyorum.Bunlar benim düşüncelerim umarım yanılırım.Saygılar.( TES'linin görüşü...)

H. AHMET

Aktif Üye
Üye

Merak ediyorum acaba bu memletette öğretmenle uğraşma yerine (uğraşanlara söylüyorum) edepten , saygıdan, nezaketten , incelikten , velhasıl bütün güzel ve erdemli davranışlardan yoksun ( sakın siz yetiştiriyorsunuz demeyin kurt ulusundan gördüğünü işlermiş)kendi çocuklarıyla uğraşsalar bence hem kendilerine , hem ailelerine , hemde devlet ve milletlerine daha hayırlı bir iş yapmış olurlar biiiir; ikincisi öğretmenliği kazanabilmek için yolmadıkları ot kalmayanlar en sonunda kendi çaplarında bir iş bulupta bir bilgisayarın başına geçip oyun oynamaya başlayınca artık oyundan sıkılınca akıllarına öğretmene dil uzatmak geliyor galiba. İkiiiiii. bakmayın kötünün haline bilse iyisini söyler demişler. Ne yapalım meyveli ağacı taşlarlar.