ÖĞRETMENLERE TAM GÜN MESAİ !

orhandemiral

Çalışkan Üye
Üye

Ben de bazen "empati"yaparak diğer mesleklerin zorluklarıyla kıyaslayınca;yani en azından çalışma saatleri açısından,bazı meslektaşlarıma kızmıyor değilim.Çünkü benim yarı maaşıma benim iki katım çalışan insanları tanıyorum çevremde.Bu maaşa bu kadar olur diyen de var,haketmeden vicdansızca kaytaran veya sadece zaman geçirip çocuğa hiçbirşey vermeyen de.O zaman yapmayacaksın kardeşim,senin mesleğini hakkıyla yapacak genç insanlara bırakacaksın ve hem de hemen.Bence bu gibi meslektaşlarımız nedeniyle nazara/göze geldik veya Ah ! aldık.Olacağı buydu.Elmalarla armutları karıştırmayalım ama biraz da halimize şükredelim be arkadaşlar,
Ben size sadece öğretmenlere değil ama belki tüm memurlara bundan sonraki süreçte gerçekleşebilecek bir öngörümü söyleyeyim. Emeklilik süresi dolan memuru emekli edecekler;öğretmenleri de sözüm ona 3 yılda bir yeterlilik testine tabi tutacaklar.Laf aramızda çok da iyi yapacaklar.Biz "Uzman öğretmen "sınavına girerken ve kazandıktan sonra nerdeyse "görmemiş"ilan edildik.Ünvanımızın önüne konulan "Uzman/Başöğretmen"sıfatını sanki ayıp birşey gibi göstermeye kadar vardı iş.Çook kıdemli/tecrübeli arkadaşlarımız biz zaten uzmanız derken aslında yetersiz oldukları çıkar korkuları vardı içten-içe.Bence M.E.B,radikal karalarını birer-birer alsın ki iyi bir ayıklama olsun mesleğimizi de hakeden yapsın ve artık kimse de " zaten ne iş yapıyor bu öğretmenler de "diyemesin

SYLAR

Unutulanlar dışında yeni bir şey yok.
Üye

Sayın Bakanımızın görüşlerine, hayallerine katılmıyorum. Personelini de düşünen, Okul-Veli-Öğrenci kavramlarını, layıkıyla anlayan, faydalı çalışmalar yapan bir Bakanımız olsun isterdim, Bekleyelim görelim.

KULTAR

Üye
Üye

Bu hükümet döneminde kim MEB olarak geldiyse öncekini arattı.Ben hayatımda böyle salakça bir saçmalık görmedim.Ben öğretmen olarak başka işim yok mesai bitimine kadar kalacağım ve bir de yetmiyormuş gibi hafta sonu da çalışacağım.Yok ya!Yakında bu hükümet bizi tatillerde de çalıştırır...

t.vural

Üye
Üye

sanki okullarda olanak ve imkanlar tamdı da bizim mesaimizden dolayı kullanılmıyordu.bakalım bir de bunu deneyelim başarımız ne kadar artacak.hep deniyoruz zaten bu defa yanılmamamız ümidiyle...