Ne Kadar Doğru Yapıyoruz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan LGmax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LGmax

Üye
Üye
Herkese Merhabalar

Ben bu siteyi kendimi denetlemek için kullanıyorum desem daha iyi olur sanırım.Yani burada sizlerin paylaştığı sorulara bakarak ben neyi sizlere göre ne kadar öğretmişim diye kendi kendimi test ediyorum.
Fakat bazı öğretmen arkadaşlarımın sorduğu sorular ne klavuz kitapta ne de müfredatta var.
Ben kalvuz kitabın dışına pek çıkmıyorum.Klavuz kitapta ve planda vermek istediğime yetecek kadar bilgi veriyorum öğrencilerime.Bilgi yüklemesinden çok yorum yapmasına yetecek kadar bilgi vermeye çalışıyorum.
Sormak istediğim soru ise şu ki ben doğrumu yapıyorum yoksa yanlış mı yapıyorum yada RUZ

Valla gardaş ben Türkçe Öğretmeniyim öğretmenimizin tayini çıktığı için sosyal bilgiler dersine ben giriyorum. Kaç zamandır siteleri dolaşıyorum dersi hakkıyla vermek için kendime yol gösterici bir şeyler arıyorum ama malesef fasa fiso. yazılı yapıcam sorulara bakıyorum benim kitaptaki konulara benzer soru yok bu nasıl iş. Kasabadaki okulun sosyal bilgiler öğretmeniyle görüştüm o kitaptaki plana göre değilde başka bi plana göre gidiyo. Bizim dönem arası tayini çıkan arkadaş kitaptaki plana göre gitmiş ama yazılıları int. olduğu gibi indirip işlemediği konuların sorularınıda sormuş cevaplarınıda kendi vermiş. Bu nasıl iş! Kitap bir, kitapta verilen plan bir niye uygulama farklı. Yok mu sizin bi ulema heyetiniz.Bence sosyalciler yatıyo!

hocam ben kendi adıma konuşursam klavuz kitapta olanlarla yetinmiyorum. biraz daha fazla bilgi veriyorum fakat yine de birçok SBS sorusuna cevap veremiyor öğrencilerim öğrettiklerimle.. örneğin ben 7. sınıfta Yükselme dönemini ortalarına kadar verdim derste. oysaki bazı sorularda duraklama dönemi çıkıyor. kılavuz kitaba bakarsak osmanlı ile ilgili tarihi bilgi vermemek lazım.. acayip acayip şeyler var. veya sonraında Osmanlıda yenilik hareketleri hakkında kitapta doğru düzgün birşey yok. ama ben teker teker verdim.. ve birçok yerde de karşılarına çıkıyor çocukların. şimdi de coğrafi keşifler, rönesans ve reform konuları...kitapta hiçbirşey yok bunlar hakkında.. ben biraz daha geniş işliyorum. diğer sınıflar da buna benzer.. ama kılavuz kitabın dışına en çok 7. sınıflarda çıkıyorum. diğerlerinde bu kadar çıkmaya gerek kalmıyor.

seytur' Alıntı:
Bizim dönem arası tayini çıkan arkadaş kitaptaki plana göre gitmiş ama yazılıları int. olduğu gibi indirip işlemediği konuların sorularınıda sormuş cevaplarınıda kendi vermiş. Bu nasıl iş! Kitap bir, kitapta verilen plan bir niye uygulama farklı. Yok mu sizin bi ulema heyetiniz.Bence sosyalciler yatıyo!

hocam kendi adınıza veya okulunuzdaki yatan sosyalci adına konuşun. burda birçok öğretmen çalışıyor. sitelerden sunular, sorular, çalışma kağıtları bulup uyguluyor. sosyalcilere laf atarken kendinize de bakın.. türkçe kitabı gibi incecik bir kitabımız olsaydı bizler de sizin gibi sorunsuz olurduk..

Gardaş polemik yaratacağına yol göster. Sen kitaba göre mi gidiyon ne ediyon bi fikir ver da. Avukat mısın nesin? Öğretmen değil misin bırak hakkınızı başkası savunsun siz hangi plana göre gidiyorsunuz ya da bu plan sorununuz ne sizin. Devletin gönderdiği kitaba uymayıpta kendi kafasına göre plan yapan arkadaşların maksadı ne bi anlatıverin lütfen!!! Benim uslübum bu şekilde kusura bakmayım amacım iyi işler yapmak yanlış anlamayın.

Geri