• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

MUSTAFA KEMAL’İN FİKİR HAYATININ OLUŞMASI ( Ders Destek Kitabı 25-29) CEVAPLARI

MaArif Faruk

Çalışkan Üye
Üye

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Ders Destek Yayınları Sayfa 25​

Soru: Mustafa Kemal’in fikir hayatını etkileyen faktörlerlerin neler olabileceği hakkındaki düşüncelerinizi söyleyiniz.

• Cevap: Mustafa Kemal’in fikir hayatını ailesi, öğretmenleri, okuduğu kitaplar, yaşadığı şehirler ve askerî eğitimleri etkilemiştir.
Soru: Selânik, Mustafa Kemal’in fikir hayatına ne gibi katkılarda bulunmuş olabilir?

• Cevap: Selanik, farklı milletlerin yaşadığı, kültürel ve siyasi hareketlerin yoğun olduğu bir şehir olduğu için Mustafa Kemal’in ufkunu açmıştır.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Ders Destek Yayınları Sayfa 26​

Soru: İstanbul’un hangi özellikleri ile Mustafa Kemal’in fikir hayatını etkilediğini belirtiniz.

• Cevap: İstanbul, Osmanlı’nın merkezi olması, siyasi ve kültürel hareketliliğiyle Mustafa Kemal’in fikir hayatını etkilemiştir.
Soru: Sofya, hangi özellikleri ile Mustafa Kemal’in fikir hayatında etkili olmuştur? Belirtiniz.

• Cevap: Sofya, Mustafa Kemal’e Avrupa kültürünü ve Batı’daki gelişmeleri yakından tanıma fırsatı vermiştir.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 29​

Etkinlik

Soru: 1) Aşağıdaki okullarda Mustafa Kemal’in hangi yıl eğitim aldığını belirleyerek tarih şeridindeki yıllarla okulları örnekteki gibi eşleştiriniz. Bir kutucuğa birden fazla okul yazılabilir.

DERS KTABI CEVAPLARI 29.jpg

Geri