• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLİK HAYATI ( Ders Destek Kitabı Sayfa 30-33) CEVAPLARI

MaArif Faruk

Çalışkan Üye
Üye

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Ders Destek Yayınları Cevapları Sayfa 30​

Soru: Mustafa Kemal’in askerlik hayatı boyunca farklı bölgelerde ve birçok cephede aktif olarak görev yapmasının sebeplerinin neler olabileceği hakkındaki düşüncelerinizi açıklayınız.

• Cevap: Osmanlı Devleti’nin birçok cephede savaş halinde olması ve dağılma tehlikesi yaşaması, Mustafa Kemal’in farklı bölgelerde görev yapmasına sebep olmuştur.
Soru: Mustafa Kemal’in Vatan ve Hürriyet Cemiyetini kurmasının onun hangi kişilik özelliğini öne çıkardığını belirtiniz.

• Cevap: Vatan ve Hürriyet Cemiyetini kurması, onun vatansever ve mücadeleci kişiliğini öne çıkarır.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Ders Destek Yayınları Sayfa 31​

Soru: Harita 1.2’ye göre Osmanlı Devleti’nin Trablusgarp’a denizden ve karadan asker gönderememesinin sebepleri neler olabilir?

• Cevap: Osmanlı Devleti’nin Trablusgarp’a karadan asker gönderememesinin sebebi Mısır’ın İngiltere işgalinde olmasıdır. Denizden gönderememesinin sebebi ise İtalya’nın güçlü donanmasının Akdeniz’de üstünlük kurmasıdır.
Soru: Mustafa Kemal’in gönüllü olarak Trablusgarp’a gitmesi ve yerli halkı teşkilatlandırması onun hangi kişilik özellikleri ile ilgili olabilir?

• Cevap: Mustafa Kemal’in Trablusgarp’a gönüllü gitmesi, onun vatansever, fedakâr, cesur ve liderlik özelliklerini gösterir.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 33​

Soru: Aşağıdaki noktalı alanları uygun ifadelerle doldurunuz.
ders destek cevapları.jpg

Geri