- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
7. Sınıf Millî Meseleler Karşısında Türk Toplumunun Tutum ve Davranışları Online Slayt
Sosyal Bilgiler dersinde öğrencilerin aktif katılımını artırmak, görsel hafızayı güçlendirmek ve müfredat kazanımlarını kalıcı hale getirmek için hazırlanan "Millî Meseleler Karşısında Türk Toplumunun Tutum ve Davranışları" Online Slayt ve Etkileşimli Ders Sunusu yayında!Akıllı tahta, tablet ve bilgisayarlarla tam uyumlu olan bu online slayt çalışması; tarihten günümüze Türk milletinin ortak krizler, afetler ve başarılar karşısında sergilediği sarsılmaz birlik ruhunu pedagojik ve görsel bir dille ele almaktadır.
Online Slayt İçeriğinde Neler Var?
- Millî Kimliğin Temelleri: Dil, töre, gelenek ve ortak kader bilinciyle şekillenen millî kimlik kavramının analizi.
- Tarihsel Mücadeleler ve Demokrasi Bilinci: 1919 Millî Mücadele’de sergilenen Tekâlif-i Milliye fedakârlığı, 15 Temmuz demokrasi zaferi ve genç vatanseverliğin simgesi Eren Bülbül ile Ferhat Gedik üzerinden vefa duygusu.
- Afetlerde Tek Yürek (Sivil Dayanışma): 6 Şubat 2023 depremleri sürecinde devlet-millet el ele kurulan arama-kurtarma ve sivil yardım ağının sosyolojik yansıması.
- Millî Teknoloji Hamlesi: İHA, SİHA, beşinci nesil millî muharip uçağımız KAAN, yerli otomobilimiz Togg ve Alper Gezeravcı’nın uzay misyonu ile güçlenen teknolojik bağımsızlık vizyonu.
- Sporda Küresel Zaferler ve Gurur: Ampute Futbol Millî Takımımızın dünya şampiyonluğu, Filenin Sultanları’nın Avrupa zaferi, Mete Gazoz ve Paralimpik sporcularımızın azim hikâyeleri.
- İnteraktif Değerlendirme & Eşleştirme: Ünite sonunda yer alan olay-değer eşleştirme tablosu sayesinde ders içi anlık dönüt ve pekiştirme imkânı.
Öğretmenler ve Öğrenciler İçin Neden Bu Slayt?
- Akıllı Tahta Dostu: Kurulum gerektirmeden doğrudan tarayıcı üzerinden tam ekran oynatılabilir.
- Kazanım Odaklı: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve güncel ders kitabı kazanımlarına %100 uyumludur.
- Zengin Görsel Tasarım: Karikatürler, haritalar, zaman çizelgeleri ve infografiklerle zenginleştirilmiş pedagojik anlatım sunar.
https://www.sosyalbilgiler.biz/713-...munun-tutum-ve-davranislari-online-slayt.html