• Benim Hocam Ortaokul Videoları

2025-2026 MEB 8. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Çalışma Kitapçığı

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
LGS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencileri için hem okul yazılıları hem de merkezi sınav öncesi en kritik dönemeçlerden biri olan 2. dönem 2. yazılı sınavları başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, öğrencilerin sınav öncesinde eksiksiz bir şekilde ders konularını tekrar etmesi ve kazanımları pekiştirmesi amacıyla 8. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 2. Dönem 2. Yazılıya Hazırlanıyorum kitapçığını paylaştı.

Yeni müfredat senaryolarına ve LGS soru mantığına tamamen uyumlu olan bu rehber kaynak, öğrencilerin dönem boyunca öğrendiği tüm kritik konuları açık uçlu ve analiz odaklı sorularla ele alıyor.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitapçığında Öne Çıkan Konular​

Kitapçık, sadece bilgi ezberletmek yerine öğrencilerin kronolojik düşünme, harita yorumlama ve tarihi metinlerden çıkarım yapma becerilerini test eden sorulardan oluşuyor. Sınav hazırlığında sorumlu olunan ana başlıklar şunlardır:

Atatürk İlkeleri ve İnkılapların Esasları: Cumhuriyetin ilanıyla elde edilen kazanımlar , halkın yönetime katılması , millî egemenlik, akılcılık, eşitlik ve çağdaşlaşma gibi Atatürk ilkelerini oluşturan temel sütunlar analiz ediliyor.

Demokratikleşme Adımları ve Çok Partili Hayat: Çok partili hayata geçiş denemelerinin temel amaçları , kadınlara seçme-seçilme hakkının verilmesi ve 1926 İzmir Suikastı Girişimi karşısında Cumhuriyet rejiminin korunması süreci işleniyor.

Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası: Dış politikanın temelini oluşturan tam bağımsızlık, barışçılık, mütekabiliyet (karşılıklılık), akılcılık ve gerçekçilik ilkeleri, Atatürk'ün ikonik sözleri üzerinden eşleştiriliyor.

Jeopolitik Konum ve Boğazlar Meselesi: Türkiye'nin Asya ve Avrupa arasındaki stratejik konumunun ilk yıllarda getirdiği tehditler ile Boğazlar sorununu diplomasi yoluyla çözen Montrö Boğazlar Sözleşmesi (1936) süreci ele alınıyor.

Hatay’ın Vatana Katılması: Atatürk’ün "şahsi davam" olarak gördüğü Hatay meselesindeki kararlılığı, özverisi ve diplomatik dehası işleniyor.

Atatürk'ün Kişilik Özellikleri ve Eserleri: Çanakkale Savaşı'nı anlattığı eserlerde olayları belgelere dayandırmasından hareketle objektif ve bilimsel yönü ; dünya liderlerinin gözünden onun evrensel bir dahi ve kahraman oluşu sorgulanıyor.

II. Dünya Savaşı ve Türkiye: Türkiye'nin Mihver ve Müttefik devletlerin baskılarına rağmen izlediği denge siyaseti , savaş yıllarında halkın günlük yaşamını kısıtlayan karne ile ekmek uygulaması ve savaş sonrası çok partili hayata geçişi hızlandıran iç/dış etkenler aktarılıyor.

LGS Sınavı Öncesi Mükemmel Bir Prova​

MEB tarafından yayımlanan bu dökümanın en büyük avantajı, arka sayfalarda yer alan detaylı ve açıklayımlı cevap anahtarıdır. Öğrenciler, açık uçlu soruları kendi başlarına yanıtladıktan sonra resmi çözümlerle karşılaştırarak eksik kazanımlarını anında tamamlayabilirler. LGS'de T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden soru kaçırmak istemeyen ve okul yazılısından yüksek not hedefleyen her 8. sınıf öğrencisinin bu çalışma kitapçığını mutlaka çözmesi gerekmektedir.

Önemli Not: MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından belirtildiği üzere, bu kitapçık öğrencilerin yazılı öncesi hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla yayımlanmış olup, doğrudan birebir çıkacak örnek soru niteliği taşımamaktadır.

8. sınıf inkılap tarihi 2. dönem 2. yazılı, meb yazılıya hazırlanıyorum 8. sınıf inkılap, 8. sınıf inkılap tarihi çalışma kitapçığı, atatürk dönemi dış politika ilkeleri 8. sınıf, ikinci dünya savaşı türkiye denge siyaseti, montrö boğazlar sözleşmesi inkılap tarihi.
İndirmek İçin
Tıklayınız.

Geri