• Benim Hocam Ortaokul Videoları

2025-2026 MEB 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Çalışma Kitapçığı

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Ortaokul dönemeçlerinin en önemli basamaklarından biri olan 6. sınıf öğrencileri için 2. dönem 2. yazılı sınavları yaklaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, öğrencilerin sınav öncesinde eksiksiz bir şekilde hazırlanabilmesi, edindikleri bilgileri pekiştirmesi ve ders başarılarını en üst seviyeye çıkarması amacıyla 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Dönem 2. Yazılıya Hazırlanıyorum çalışma kitapçığını resmi olarak yayımladı.

Yayımlanan bu özel kaynak, yeni müfredatta yer alan tüm konu senaryolarını ve öğrenme çıktılarını kapsayacak şekilde titizlikle hazırlandı.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitapçığında Neler Var?​

Kitapçık, sadece kuru bir soru listesinden ibaret değil; öğrencilerin grafik yorumlama, metin analizi ve günlük hayattaki problem çözme yeteneklerini ölçen zengin içeriklerden oluşuyor. Kitapçıkta test edilen ve öğrencilerin sorumlu olduğu ana temalar şunlardır:

Demokrasinin Temel İlkeleri: Yönetme yetkisinin halka ait olduğu "Millî Egemenlik" ve farklı düşüncelerin siyasi partilerle temsil edildiği "Çoğulculuk" kavramları işleniyor.

Temel Haklar ve Katılım: Eğitim-öğrenim hakkı, düşünce ve ifade özgürlüğü ile seçme-seçilme hakkının önemi Berat'ın üniversite ve seçim hikayesi üzerinden somutlaştırılıyor.

Dijital Çağda Vatandaşlık: Hayatımızı kolaylaştıran e-Devlet kapısının işlevi ile dijital platformların getirdiği olumsuz durumlardan siber zorbalık kavramının tanımları ele alınıyor.

Ekonomik Yaşamın Unsurları: Bir girişimcinin yatırım, üretim, dağıtım, pazarlama ve tüketim zincirini nasıl yönettiği Bursa'daki bir hayvancılık çiftliği üzerinden analiz ediliyor.

Etkin Vatandaşlık Bilinci: Kanunlara uymak, çevreyi korumak, vergi bilincine sahip olmak (alışveriş sonrası fiş istemek) ve toplumsal sorunlara dilekçe ile çözüm aramak gibi etkin vatandaş davranışları sorgulanıyor.

Ekonomik Faaliyetler ve Meslekler: Yaşanılan bölgeye göre tarım, madencilik, turizm ve hayvancılık faaliyetleri ile sanayi, hizmet ve tarım sektörlerindeki mesleki eşleştirmeler öğretiliyor.

Telif, Patent ve Korsanla Mücadele: Sanat ve edebiyat eserleri için "Telif Hakkı", teknik/bilimsel buluşlar için ise "Patent" süreçleri aktarılırken; bandrolsüz (korsan) kitap almamanın emeğe saygı ve devlet vergisi boyutu inceleniyor.

Tarih ve Kültürel Etkileşim: Anadolu'nun kapılarını Türklere aralayan Pasinler Savaşı (1048) ile Anadolu'yu tamamen Türk yurdu haline getiren dönüm noktası Malazgirt Savaşı (1071) tarihsel olarak ele alınıyor. Ayrıca gelişen iletişim teknolojilerinin kültürlerarası bağa etkisi sorgulanıyor.

Sınav Öncesi En Güvenilir Tekrar Kaynağı​

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı bu dökümanın en büyük avantajı, öğretmenlerin sınav hazırlarken dikkat ettiği öğrenme çıktıları tablosuna yer vermesi ve en arkasında detaylı cevap anahtarını/çözümleri barındırmasıdır. Öğrenciler soruları kendi başlarına çözdükten sonra çözümleri inceleyerek eksik oldukları kazanımları hemen fark edebilirler.

Sınavda yüksek not almayı ve Sosyal Bilgiler dersini tam anlamıyla kavramayı hedefleyen tüm 6. sınıf öğrencilerinin, bu kitapçıktaki açık uçlu ve yorumlama sorularını mutlaka gözden geçirmesi öneriliyor.

Önemli Not: MEB tarafından paylaşılan bu çalışma dökümanı, öğrencilerin yazılı öncesi hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla yayımlanmış olup, doğrudan birebir çıkacak örnek soru niteliği taşımamaktadır.

6. sınıf sosyal bilgiler 2. dönem 2. yazılı, meb yazılıya hazırlanıyorum 6. sınıf, 6. sınıf sosyal bilgiler çalışma kitapçığı, pasinler ve malazgirt savaşları 6. sınıf, telif ve patent hakkı sosyal bilgiler, siber zorbalık ve e devlet nedir 6. sınıf.

İndirmek İçin Tıklayınız.

Geri