- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
Eğitim-öğretim yılının son dönemi yaklaşırken, 5. sınıf öğrencilerinin en çok heyecanlandığı ve hazırlandığı dönem olan 2. dönem 2. yazılı sınavları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, öğrencilerin sınav öncesinde eksiklerini tamamlaması ve ders konularını kapsamlı bir şekilde tekrar edebilmesi amacıyla 5. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Dönem 2. Yazılıya Hazırlanıyorum kitapçığını erişime açtı.
Öğrencilerin öğrenme çıktılarını tam anlamıyla pekiştirmesi için hazırlanan bu özel kaynak, yeni müfredat senaryolarına tam uyum gösteriyor.
İşte çalışma kitapçığında öne çıkan ana başlıklar ve konular:
Eğitim uzmanları, Sosyal Bilgiler sınavında yüksek başarı elde etmek isteyen 5. sınıf öğrencilerinin, sınav öncesinde bu kitapçıkta yer alan açık uçlu ve tablolama sorularını mutlaka çözmesini tavsiye ediyor.
İndirmek için tıklayınız
Öğrencilerin öğrenme çıktılarını tam anlamıyla pekiştirmesi için hazırlanan bu özel kaynak, yeni müfredat senaryolarına tam uyum gösteriyor.
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitapçığında Neler Var?
Yayımlanan içerik, bir "örnek soru" kitapçığı olmanın ötesinde, dönem boyunca işlenen tüm kritik kazanımları kapsayan geniş bir çalışma rehberi niteliği taşıyor. Kitapçıkta yer alan üniteler ve soru tipleri, öğrencilerin hem analitik düşünme hem de günlük hayatla bağ kurma becerilerini test ediyor.İşte çalışma kitapçığında öne çıkan ana başlıklar ve konular:
- Temel İnsan Hak ve Sorumlulukları: Defne’nin hikayesi üzerinden seyahat özgürlüğü, eğitim hakkı, sağlık hakkı, düşünce özgürlüğü ve beslenme hakkı gibi temel hakların önemi sorgulanıyor.
- Kurumlar ve Toplumsal İhtiyaçlar: Mahalle, ilçe ve şehir hayatında karşılaşılan sorunlarda (altyapı, asayiş, nüfus işlemleri vb.) Muhtarlık, Belediye ve Kaymakamlık gibi hangi yerel yönetim kurumlarına başvurulacağı öğretiliyor.
- Doğal Kaynaklar ve Verimlilik: Yenilenebilir (Güneş, rüzgar, hidroelektrik) ve yenilenemez (Kömür, linyit, doğal gaz, petrol) enerji kaynaklarının farkları ile toprak, su, orman ve maden gibi kaynakların kullanım alanları ele alınıyor.
- Bütçe Planlama, İstek ve İhtiyaçlar: Günlük hayattan örneklerle "istek" ve "ihtiyaç" kavramlarının nasıl ayırt edileceği ve doğru bütçe yönetiminin şifreleri veriliyor.
- Ekonomik Faaliyetler ve Meslekler: Birincil (tarım, balıkçılık), ikincil (fabrika işçiliği, inşaat), üçüncül (doktor, hakim), dördüncül (grafik tasarımı, reklamcılık) ve beşincil (belediye başkanı, milletvekili) ekonomik faaliyet kolları ve meslek grupları kapsamlı eşleştirmelerle aktarılıyor.
Yeni Sınav Sistemine ve Müfredat Senaryolarına Tam Uyumlu
MEB tarafından hazırlanan bu çalışma dökümanı, sınavda karşınıza çıkabilecek tüm senaryoları ve öğrenme çıktılarını eksiksiz barındırıyor. Kitapçığın son bölümünde yer alan cevap anahtarı ve çözümler sayesinde, öğrenciler kendi kendilerini test ederek eksik oldukları konuları anında tespit edebilecekler.Eğitim uzmanları, Sosyal Bilgiler sınavında yüksek başarı elde etmek isteyen 5. sınıf öğrencilerinin, sınav öncesinde bu kitapçıkta yer alan açık uçlu ve tablolama sorularını mutlaka çözmesini tavsiye ediyor.
Önemli Not: MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu içeriğin öğrencilerin yazılı öncesi hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla yayımlandığı ve doğrudan örnek soru niteliği taşımadığı belirtilmiştir.
5. sınıf sosyal bilgiler 2. dönem 2. yazılı, meb yazılıya hazırlanıyorum 5. sınıf, sosyal bilgiler 5. sınıf çalışma kitapçığı, meb 5. sınıf sosyal bilgiler soruları, yenilenebilir enerji kaynakları 5. sınıf, ekonomik faaliyetler ve meslekler 5. sınıf sosyal bilgiler.İndirmek için tıklayınız