• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

KUVÂ-YI MİLLÎYE HAREKETİ VE CEMİYETLER (Ders Kitabı 64, 65, 66 ve 67. Sayfalar) Cevapları

MaArif Faruk

Çalışkan Üye
Üye

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 64​

Soru: Kuvâ-yı Millîye birliklerinin düzenli ordudan farkları nelerdir? Açıklayınız.

• Cevap: Kuvâ-yı Millîye birlikleri, yerel halk tarafından kurulan ve düzensiz şekilde organize olmuş gönüllü milis güçleridir. Düzenli ordunun aksine belirli bir komuta zincirine bağlı değillerdi ve disiplinleri ile eğitimleri daha zayıftı, ancak işgallere karşı hızlı ve etkili bir direniş gösterdiler.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 65​

Soru: Cemiyet nedir? İnsanlar hangi amaçlarla cemiyet kurarlar? Araştırınız.
  • Cevap: Cemiyet, belirli bir amaca ulaşmak için bir araya gelen insanların oluşturduğu topluluk veya dernektir. İnsanlar, toplumsal, siyasi, kültürel veya ekonomik hedeflerini gerçekleştirmek, haklarını savunmak veya dayanışma sağlamak amacıyla cemiyet kurarlar.

Soru: Günümüzde cemiyetler hangi adlarla anılır?
  • Cevap: Günümüzde cemiyetler genellikle dernek, vakıf, sivil toplum örgütü veya kulüp adlarıyla anılmaktadır.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 66​

Soru: Kadınların Millî Mücadele Dönemi’nde cemiyet kurmalarını vatanseverlik ve tam bağımsızlık açısından arkadaşlarınızla değerlendiriniz
  • Cevap: Kadınların Millî Mücadele Dönemi’nde cemiyet kurmaları, vatanseverlik ve bağımsızlık duygularının güçlü bir ifadesidir. Bu cemiyetler, kadınların savaşın sadece cephede değil, toplumsal ve ekonomik alanda da mücadeleye katkı sunduğunu göstermiştir.

Soru: Siz de o dönemi yaşasaydınız Millî Mücadele’ye daha farklı ne tür katkılarda bulunurdunuz? Açıklayınız.
  • Cevap: O dönemde yaşasaydım, halkı bilinçlendirmek ve direniş ruhunu güçlendirmek için basın yoluyla destek verir, yerel halkı örgütleyerek millî mücadeleye maddi ve manevi yardımlar toplardım. Ayrıca, cephe gerisinde lojistik destek ve eğitim faaliyetleri organize ederdim.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 67​

Soru: Bazı cemiyetler neden millî varlığa düşman olmuşlardır? Açıklayınız.
  • Cevap: Bu cemiyetler, Osmanlı Devleti’nin içinde bulundukları topraklardan bağımsızlık elde etmek ve kendi devletlerini kurmak istemişlerdir. Ayrıca, İtilaf Devletleri’nden destek alarak Millî Mücadele’ye karşı çıkarak işgallere hizmet etmişler ve Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine düşman hale gelmişlerdir.

Geri