kürtçenin seçmeli dil olması hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

hasan.yuce

izmirli hasan
Moderatör
Üye
ben türk milliyetçisiyim ama arkadaşlar ülke içersinde halkların mutluluğunu neden düşünmezsiniz.refah devlet nasıl olcak böyle giderse insanlar mutlu değil bu ülkede herkes bir taraftan mutlu değil artık herkesin kucaklandığı bir ülke olsun.
1 mayısta bakın resmi tatil oldu taksim oldu salakça devlet takisme izin vermiyordu herkes artık kardeşçe emek bayramnı kutluyor.insanlar mutlu oldu bir konuda.deşarj oluyorlar

hasan.yuce

izmirli hasan
Moderatör
Üye
arkadaşlar terör elbette kötüdür

ama dil bir namustur.lazca-kürtçe-pomakça bir milletin şerefleridir.bunu tanımak ülkeyi böldürmez daha ülkeyi bir arada tutar...insanları deşarj eder.

sosyal*

Çalışkan Üye
Üye

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kayıp-kaçağın en fazla olduğu kentlerin Urfa, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Hakkari olduğunu kaydeden Bakan sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi bu bölgedeki kaçak elektriğin parasını sadece bu bölgedeki abonelere yansıtırsak, bunu siyasi olarak istismar ederler. Terör örgütü ve siyasette aynı çizgideki partiler; ayrımcılık yapılıyor, diye istismar ederler. Fatura farkını etnik ayrımcılık diye gündeme getirirler."diyor kaçak elektrik faturasını öderken ayrımcılık olduğunu düşünyorlar da yerel bir dil olan sadece kürtçenin seçmeli dil olduğunda neden ayrımcılık olduğunu düşünmüyorlar acaba?bu ülkede sadece kürtler yaşamıyor bunu bilmek lazım ..ben dile karşı değilim ama sadece kürtçe olması beni rahatsız ediyor

hasan.yuce

izmirli hasan
Moderatör
Üye
evet o konuda daha da haklısınız sınıfsal temsil gerek ankarada keldaniler nasturiler yazdiler bile temsil edlmeli ankarada artık

mehmetinan

Yeni Üye
Üye

bu adımlar çok mantıklı adımlar bundan 20 yıl önce yapılsaydı belkide terör örgütü bu kadar sempatizan toplayamazdı bahaneleri hep dil değilmiydi şimdi heryerde kürtçe konuşuluyor tv radyo kaset herşey serbest bide seçmeli dil olursa adamlar artık insanları dağa kandırmak için bahane bulamıyacaklar bide ekonomik sıkıntılar giderilirse artık hiç kimseyi kandıramazlar bu tür şeylerin altında kötü niyet arayanlara sormak istiyorum bu sorun nasıl çözülür o zaman öldürerek diyorlarsa 30 bin terörist öldürdük niye bitmedi sayıları neden azalmadı sempatizanları neden hala artıyor gitgide. yapıcı olan şeyleri destekleyin köstek olmayın.