- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
2026-2027 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YILLIK ÇALIŞMA PLANI
Ay | Faaliyet / Etkinlik Konusu | Uygulama / Yöntem | Görevliler |
EYLÜL | * Kulüp tüzüğünün hazırlanması. * Genel kurul toplantısı ve yönetim/denetim kurullarının seçimi. * e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü öğrenci kayıtlarının girilmesi. | Toplantı, Seçim, Veri Girişi | Danışman Öğretmen, Kulüp Yönetimi |
EKİM | * Kulüp panosunun aktif hale getirilmesi. * 29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası hazırlıkları. * Afiş, şiir ve resim yarışması duyurusunun yapılması. | Pano Çalışması, Görev Paylaşımı | Kulüp Pano Komisyonu |
KASIM | * Kızılay Haftası salon/bahçe anma ve kutlama programı. * Yerel Kızılay Şubesi / Genç Kızılay temsilcilerinin okula davet edilmesi. * "İlk Yardımın Önemi" semineri. | Seminer, Kutlama Programı | Kulüp Başkanı, Tüm Üyeler |
ARALIK | * Kış mevsimi dayanışma faaliyeti: "Bir Eldiven, Bir Bere" ayni yardım kampanyası başlatılması. * 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü bilgilendirmesi. | Sosyal Sorumluluk Projesi, Bilgilendirme | Danışman Öğretmen, Görevli Öğrenciler |
OCAK | * 1. Dönem kulüp faaliyet raporunun hazırlanması. * Toplanan yardımların tasnifi ve ihtiyaç sahiplerine teslimi. * Karar defteri ve evrakların denetimi. | Raporlama, İdari İşler | Yönetim Kurulu, Danışman Öğretmen |
ŞUBAT | * 2. Dönem başı değerlendirme toplantısı. * Deprem ve Afet Bilinci eğitimi (Afet Çantası hazırlama simülasyonu). | Atölye Çalışması, Sunum | Kulüp Üyeleri |
MART | * 1-7 Mart Deprem Haftası tatbikatına Kızılay Kulübü desteği. * Çadır kurma ve mobil aşevi simülasyon sunusu. | Okul Tatbikatı, Görsel Etkinlik | Kulüp Üyeleri, Okul Afet Kulübü Ortaklığı |
NİSAN | * "Kan Bağışı Hayat Kurtarır" temalı veli ve çevre farkındalık broşürü dağıtımı. * Okul bahçesinde Kızılay Kan Bağışı Tırı organizasyonu girişimi. | Kampanya, El İlanı Dağıtımı | Kulüp Yönetimi, Danışman Öğretmen |
MAYIS | * 8 Mayıs Dünya Kızılay Günü panosu ve etkinlikleri. * Yıl boyunca yapılan çalışmaların fotoğraf sergisi. | Okul Sergisi, Pano | Pano Ekibi, Kulüp Üyeleri |
HAZİRAN | * Yıl sonu faaliyet raporunun düzenlenmesi. * e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü tamamlama onaylarının verilmesi. * Kulüp evraklarının okul idaresine teslimi. | Resmi Raporlama ve Arşiv | Danışman Öğretmen, Yönetim Kurulu |