Kim Milyoner Olmak İster Yarışması'nda 1 Soru

erdogangul

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
www.sosyalbilgievi.tr.cx
-Osmanlı Minyatür sanatı'nda aşağıdakilerden hangisi yer almaz ?
A)Renk
B)Perspektif
C)Figür
D)Kompozisyon

Size göre doğru cevap nedir...Ben Figür demiştim.Doğru yanıt Perspektif çıktı...Ben sorunun doğru yanıtının bu olmadığı noktasında düşünüyorum...Fikri olanlar burada fikilerini paylaşabilir

Perspektif, nesnelerin görünümünü 3 boyutlu olarak düz bir yüzeyde, yani 2 boyuta indirgeyerek, göstermeye yarayan bir iz düşüm tekniğidir. Yani, teknik bir çizimdir. Perspektif çizimde, nesnenin gözlemciye göre olan pozisyonunun ve uzaklığının etkileri esas alınarak çizim yapılır.

Minyatürlerde dikkat ederseniz yakınlık uzaklık algısı yoktur, uzaktaki bic cisimle yakındaki bir cisim aynı boyutta olabili yahut bir insan figürünin boyutu bir cami figürü ile aynı boyutta olabilir yani , perspektif yoktur..Ben bu şekilde düşünüp hemen doğru cevabı tahmin ettim ama yanlış da düşünmüş olabilirim tabi :)

bzgin cevap vermiş. perspektifi göremezsiniz minyatürde.. uzaklık yakınlık algılayamazsınız. uzaktaki insan figürü ile yakındaki insan figürünün boyu aynıdır.

ben de figür dedim . ben olsaydım yanlış cevap verirdim ya da yarışma yanlış cevap verdi :/

bende perspektif olduğunu düşünüyorum

Geri