İpek Yolu'na Doğru - Öğrencimin Ödevi

ozkanderya22

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
kesansatranc.com
Arkadaşlar okulda yaptığım bir yarışma sonucunda birinci olan hikayeyi sizlerle paylaşmak istedim. aslında hikayenin bir ödülü de buydu: hikayeyi bu sitede yayınlamak.
6. sınıflarda "kağan, göçebe, hayvancılık, demircilik, ipek yolu, çadır, ötüken, ok, yay" kelimelerini kullanarak bir hikaye yazma konulu bir yarışma düzenlemiştim. birinci olan hikaye aşağıda:

İPEK YOLU’NA DOĞRU
Eskiden Türk boyları hayvancılık yapar, demircilikle uğraşırlardı. Uğraştıkları işin gereği göçebe yaşam sürerlerdi. Göç ederken atları kullanır, göçtükleri yerlerde çadır kurup yaşarlardı. Hayvancılık ve demircilikle geçindikleri için halk yoksuldu.
Birgün kağanları karar verdi. Ticaretin, hayvancılık ve demircilikten daha çok para getireceğini düşünüyordu.
Fikri için kabiledeki bilginleri toplayıp bir toplantı yaptı. Toplantıdan sonra şöyle bir karar alındı: İpek Yolu’nun geçtiği bölgelerde bulunan kabilelere savaş açılacak, İpek Yolu’nun bir bölümü alınıp bundan yararlanılacaktı.
Kabilede savaş için hazırlıklar başladı. Atlar hazırlandı, kılıçlar bilendi, yeni ok ve yaylar yapıldı. Hazırlıklar bitince kabiledeki iyi savaşan savaşçılar savaşmaya gitti. Savaşta her iki kabileden de ölen oldu. Savaşı Türk boyları kazandı.
Türk boyları ticarete geçtikleri için yerleşik hayata geçmeleri gerekiyordu. Halk o bölgede bulunan Ötüken adında bir şehirde toplandı. O şehri başkentleri yaptılar. Şehirde gün geçtikçe çadırların yerini evler alıyordu.
Aradan yıllar geçti. Bazı kervanlar vergi vermek istemiyorlardı. Kağan bu haberi duyunca çok sinirlendi. Hemen bir elçisini yollayıp vergileri vermelerini yoksa mallarını alacağını duyurdu. Kervanlar kağandan korktukları için vergileri aksatmadan verdi. Bu olaydan sonra Türk Boyları İpek Yolu’na hakim oldular. Zenginliklerine zenginlik kattılar.

Özden DERE
6/A Sınıfı​

güzel hazırlanmıs hocam 6.sınıf için cok iyi emeğinize sağlık

bunu yazan öğrenci kolej öğrencisi olmalı..bizim bebeler daha düzgün okumayı bilmiyor

zalatar' Alıntı:
güzel hazırlanmıs hocam 6.sınıf için cok iyi emeğinize sağlık
teşekkür ederim zalatar hocam.

mukankaan' Alıntı:
bunu yazan öğrenci kolej öğrencisi olmalı..bizim bebeler daha düzgün okumayı bilmiyor

kolej öğrencisi değil. ama çalışken bir öğrenci. bunun gibi daha 2-3 tane hikaye var. arasında 1. olarak bunu seçtik Türkçe öğretmenimle. güzel bir çalışmaydı. öğrencilerimin de severek yaptığını düşünüyorum.

şimdi sırada vergi konusu ile ilgili fiş toplama yarışması düşünüyorum. 6. sınıflar arasında yapıcam. ama ödül ne olsun ona karar veremiyorum. öğrenciler benden daha meraklı. yapabilirim dedim. birisi 100 tane fiş toplamış bile.. öğretmen böyle görünce daha da şevkle çalışıyor.

Hocam sonuçta kimin öğrencisi :) güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık :)

Geri