İnk. Ta. ve Atatürkçülük ders saatinin indirilmesine karşı YAPABİLECEKLERİMİZ

D

denrelend

Misafir
Ziyaretçi

yok üzerime alınmadım zaten hocam yazdıklarınız hakkında görüşlerimi bildirdim
size de ekders konusundaki düşünceleriniz dolayısıyla söyleyecek bir sözüm yok
bu konu hakkında düşüncelerimi yukarıda belirttim sanırım

umut özgül

Üye
Üye

Tarihi özellikle yakın tarihi anlatmak, bunu yaparken vatanını, milletini seven,demokrat, cumhuriyetine, Atatürk ilke ve inkılaplarına, sosyal ve hukuk devletine bağlı öğrenciler yetiştirmek için 3 ders saati yetmez derken dersimiz 2 saate indi. Haftalık üç ders saati olarak hazırlanan İnkılap Tarihi dersimizin yıllık planını nasıl 2 saate indireceğiz. Gerçi tabiiki sıkıştırırız, bir şekilde hazırlarız ama ne kadar verimli işleriz bu dersi çok tartışmalı. Ayrıca bu sene seçmeli olacak olan vatandaşlık eğitimi dersinde ne yapacağımızı net olarak bilmiyoruz. Umarız MEB sesimiz duyar da sorunlarımıza çare olur.

iznikli

Üye
Üye

ne kadar çabalarsak çabalayalım hiç bir sonuç çıkmaz.. bizden sene sonu müfredat raporları istiyolar bir sonuç çıkıyor mu? hayır. zaten seneye vatandaşlık zorunlu ders olacak. seneye ink tar. 2 saat artık bari konu çıkartsalar yoksa yetiştiremeyiz...

melankolik

Üye
Üye

Bu Ülkede işini düzgün yapan insanlara hasret kaldık. ..indireceksen ders saatlerini önce müfradatı değiştir derste işlenecek konuları belirle ona göre ders saatini düşür..zaten 3 saat yeterli gelmiyordu bize şimdi nasıl bitireceğiz bu konuları.birde 8.sınıflar bu sene sınava girecekler son konulardan soru çıkmayacakmı okadar kitaplar basıldı yazık ya.. ben vatandaşlığada giremiyorum bizim okulda böle bir seçmeli ders seçilmemiş.ders satim düştü ve iki okula görevlendirme gittiğim halde der saatim sadece 18 saat bu nasıl adalet.boş saatlerimide nöbetçi olarak geçitriyorumş boş derslere görevlendiriliyorum. şuan okulda boş saatimde yazıyorum bu mesajı. ben boş saatlerimde ücret almıyorum ama 4.5.sınıf öğretmenleri girmediği derslere ücret alıyorlar.bizim bir saatimize mi göz diktiler..yazıklar olsun diyorum..

Cumali Güler

zalatar
Moderatör

melankolik' Alıntı:
Bu Ülkede işini düzgün yapan insanlara hasret kaldık. ..indireceksen ders saatlerini önce müfradatı değiştir derste işlenecek konuları belirle ona göre ders saatini düşür..zaten 3 saat yeterli gelmiyordu bize şimdi nasıl bitireceğiz bu konuları.birde 8.sınıflar bu sene sınava girecekler son konulardan soru çıkmayacakmı okadar kitaplar basıldı yazık ya.. ben vatandaşlığada giremiyorum bizim okulda böle bir seçmeli ders seçilmemiş.ders satim düştü ve iki okula görevlendirme gittiğim halde der saatim sadece 18 saat bu nasıl adalet.boş saatlerimide nöbetçi olarak geçitriyorumş boş derslere görevlendiriliyorum. şuan okulda boş saatimde yazıyorum bu mesajı. ben boş saatlerimde ücret almıyorum ama 4.5.sınıf öğretmenleri girmediği derslere ücret alıyorlar.bizim bir saatimize mi göz diktiler..yazıklar olsun diyorum..

kesinlikle adil bir uygulama değil hocam sınıfçılar girse de girmese de alıyor biz girmek istediğimiz halde giremiyoruz