- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
Mesleklerin neden bölgeden bölgeye değiştiğini veya neden bazı mesleklerin zamanla tarih sahnesinden silindiğini hiç merak ettiniz mi? Bu videomuzda, mesleklerin doğuşunu, coğrafya ile olan güçlü bağını ve teknolojinin bu süreci nasıl baştan aşağı değiştirdiğini inceliyoruz.
Abone Olmayı ve Bildirimleri Açmayı Unutmayın!
Eğitim içeriklerimizden ve yeni videolarımızdan haberdar olmak için kanalımıza abone olabilirsiniz.
#SosyalBilgiler #Meslekler #Eğitim #GeleceğinMeslekleri #EkonomikFaaliyetler #DersNotları #OrtaokulSosyalBilgiler #YapayZeka #Teknoloji #KariyerPlanlama
Video İçeriğinde Neler Var?
- Meslek Nedir? Geçim sağlamanın ötesinde meslek kavramına bir bakış.
- Coğrafya Kaderdir: İklim, yer şekilleri ve doğal kaynakların meslekler üzerindeki etkisi (Zonguldak örneği ile).
- Zamanla Kaybolan Meslekler: At arabacıları, semerciler ve nalbantlık... Mustafa Bey'in anılarıyla geçmişin unutulan işlerine yolculuk.
- Günün Ekonomik Faaliyetleri: Tarımdan sanayiye, turizmden hizmet sektörüne modern iş dünyası.
- Geleceğin Meslekleri: Yapay zeka mühendisliği, blockchain uzmanlığı ve dijital içerik üreticiliği gibi yeni ufuklar.
Eğitim içeriklerimizden ve yeni videolarımızdan haberdar olmak için kanalımıza abone olabilirsiniz.
#SosyalBilgiler #Meslekler #Eğitim #GeleceğinMeslekleri #EkonomikFaaliyetler #DersNotları #OrtaokulSosyalBilgiler #YapayZeka #Teknoloji #KariyerPlanlama