• Benim Hocam Ortaokul Videoları

İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    5. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    6. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    7. SINIF
    İzle
    İNKILAP TARİHİ
    8. SINIF
    Sınıf Seç
    SOSYAL BİLGİLER

Video Ekonomik Faaliyetler ve Meslekler

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Mesleklerin neden bölgeden bölgeye değiştiğini veya neden bazı mesleklerin zamanla tarih sahnesinden silindiğini hiç merak ettiniz mi? Bu videomuzda, mesleklerin doğuşunu, coğrafya ile olan güçlü bağını ve teknolojinin bu süreci nasıl baştan aşağı değiştirdiğini inceliyoruz.

Video İçeriğinde Neler Var?

• Meslek Nedir? Geçim sağlamanın ötesinde meslek kavramına bir bakış.
  • Coğrafya Kaderdir: İklim, yer şekilleri ve doğal kaynakların meslekler üzerindeki etkisi (Zonguldak örneği ile).
  • Zamanla Kaybolan Meslekler: At arabacıları, semerciler ve nalbantlık... Mustafa Bey'in anılarıyla geçmişin unutulan işlerine yolculuk.
  • Günün Ekonomik Faaliyetleri: Tarımdan sanayiye, turizmden hizmet sektörüne modern iş dünyası.
  • Geleceğin Meslekleri: Yapay zeka mühendisliği, blockchain uzmanlığı ve dijital içerik üreticiliği gibi yeni ufuklar.
6. Sınıf Sosyal Bilgiler dersi müfredatına uygun olarak hazırlanan bu içerik, öğrenciler için eğlenceli bir öğrenme aracı, öğretmenler için ise harika bir ders materyalidir.

📌 Abone Olmayı ve Bildirimleri Açmayı Unutmayın!
Eğitim içeriklerimizden ve yeni videolarımızdan haberdar olmak için kanalımıza abone olabilirsiniz.

#SosyalBilgiler #Meslekler #Eğitim #GeleceğinMeslekleri #EkonomikFaaliyetler #DersNotları #OrtaokulSosyalBilgiler #YapayZeka #Teknoloji #KariyerPlanlama

Meslekler nereden gelir, geçmişten geleceğe meslekler, 6. sınıf sosyal bilgiler meslekler, ekonomik faaliyetler ve meslekler, kaybolan meslekler, geleceğin meslekleri nelerdir, sosyal bilgiler ders materyalleri, coğrafyanın mesleklere etkisi, eğitim videoları, ortaokul ders içerikleri.

Geri