Devlet Kurumlarının başına artık 4 yıllık İdarecilik ve organizasyon bölümü...

hasan.yuce

izmirli hasan
Moderatör
Üye
Devlet Kurumlarının başına 4 yıllık İdarecilik ve organizasyon bölümü mezunları geçsin artık...öğretmenden müdür olmaz.doktordan başhekim olmaz...hakime sen idareyle ilgili işler yaptırmamalısın...artık bu işleri idareyi bilimsel olarak yetişmiş gerçek kişiler vermeli...o makamdakilerin almış olduğu terbiye-bilgi idarecilik değil...

hem 4 yıllık okudukları boşa gidiyor ve ülke refleksleri boşa harcanıyor.Hem de lisans emekleri doktora master emekleri bir anda boşa gidiyor...

eğer muasır medeniyetler seviyesine çıkçaksak bu lisans bölümünün açılıp derhal idareci yetiştirmeye başlamalı yök ve üniversiteler...

valilerimiz-kaymakamlarımız-kitlerin müdürleri--idari kurumların müdürleri yardımcıları şefleri artık bu lisans bölümünde okuyanlar gelsin.

bu traji komik sahne perde kapatmalı artık ülkemizde....

Değerli meslktaşlarım sizin bu konuda düşündükleriniz nedir acaba?

atışşmadan kaynaşma olmaz sormadan doğru yol bulunmaz...

DEUSOSYAL

Üye
Üye

katılıyorum

Şeyhmus Yüce

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

Büyük oranda katılmakla beraber yine de şunu söylemek istiyorum. Evet okullardaki idarecilerin hepsi öğretmen olmamalı. Ancak eğitimin başına eğitimle alakası olmayan sadece idari vasıfları olan biride olmamalı. Yani 2 idareci varsa biri öğretmen biri diğerinden olmalı. Mali işleri, bürokrasiyi diğeri halleder, eğitim öğretim işlerini de öğretmen kökenli olan. Aslında çok da uzağa gitmemek gerek. Şu an öğretmen olmayıp başımızda bulunan bir idareciyi (meb) hepimiz nasıl çalıştığını çok iyi biliyoruz.

hasan.yuce

izmirli hasan
Moderatör
Üye
şuan okul müdürleri eğitim-öğretimle ilgili birşey yapmıyoki tamamen idari işlerle meşguller okadar baş hekimler sizce hastanenin o kadar evrağıyla uğraşmaktan doktorluk yapabliyor mudur sanmıyorum...

herkes emeğine-becerisine göre değerlendirilmeli diye düşünüyorum

makine mühendislerinin bizim asfalt yolları çizdiğini ben oda arkadaşım olan makine mühendisinden öğrenince şok geçirdim.yanımda konya ovasında bir asfalt yol projesi çizdi dersi geçti.ama batıda yol mühendisliği bölümü de var çok garip işler yapıyoruz tamamen traji komik bir komedi sergileniyor bu ülkede

Şeyhmus Yüce

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

Hocam şu an okul müdürleri eğitim öğretimle ilgilenmiyor demişsiniz ya. Zaten ben de bundan dolayı demiştim. İdarecilerin bir tanesi sadece evrakla uğraşsın. Diğeri sadece öğretmen,öğrenci ve veliyle uğraşsın ve bunlar ast üst ilişkisi içinde de olmayabilir. Birbirinden bağımsız da olabilir. Tabi diğer sektörler için bir bilgim olmadığı için aynı yorumu yapamam.

Birde şöyle anlatayım. Başımıza bir milli eğitim bakanı gelir ve öğretmen kökenli değildir ve hemen başlarız neden öğretmen kökenli biri bakan olmuyor diye. Benim anlatmak istediğim sadece eğitimle ilgili ve o da yaşanılan olaylarla ilgili.