Demokrasi, İnsan Hakları ve Yurttaşlık Kulübü ToplumhHizmeti çalışma konusu bulamayanlar meslektaşlarım birkaç konu buldum hatta bulduk öğrencilerimle, gayette güzel olduklarını düşünüyorum özelliklede benim gibi doğunun bir köyündeyseniz.. Konular bunlar ne çalışma yapacağınızı siz düşüneceksiniz.. Biz ilkinin çalışmasını tamamladık onuda parantez içinde yazdım...
• Sağlık Ocağındaki hizmetlerle ilgili toplum bilinçlendirilecek.(Sağlık ocağından bilgi aldık bedava yaptıkları aşılar(tetanoz, verem ve hepatit) ve dağıttıkları herhangi birşey var mı diye(tuz ve klor varmış), bu bilgileri küçük bilgi notları haline getirip çoğalttık ve her öğrenciye yettiği kadar verdik (tabi kulüpteki öğrencilere) çevrelerindeki hanelere dağıtmaları için.)
• Resmi nikahın önemi ile ilgili ve de teşviki ile ilgili çalışma yapılacak.
• Erken yaşta evliliğin sakıncaları ile ilgili toplum bilinçlendirilecek
• Her kesimde yaşanan şiddet ve zararları ile ilgili çalışma yapılacak. (Özellikle kadına ve çocuklara uygulanan şiddetle ilgili)
• Kız öğrencilerin okula gönderilmesi konusunda toplumu teşvik edecek çalışmalar yapılacak.
• Sağlık Ocağındaki hizmetlerle ilgili toplum bilinçlendirilecek.(Sağlık ocağından bilgi aldık bedava yaptıkları aşılar(tetanoz, verem ve hepatit) ve dağıttıkları herhangi birşey var mı diye(tuz ve klor varmış), bu bilgileri küçük bilgi notları haline getirip çoğalttık ve her öğrenciye yettiği kadar verdik (tabi kulüpteki öğrencilere) çevrelerindeki hanelere dağıtmaları için.)
• Resmi nikahın önemi ile ilgili ve de teşviki ile ilgili çalışma yapılacak.
• Erken yaşta evliliğin sakıncaları ile ilgili toplum bilinçlendirilecek
• Her kesimde yaşanan şiddet ve zararları ile ilgili çalışma yapılacak. (Özellikle kadına ve çocuklara uygulanan şiddetle ilgili)
• Kız öğrencilerin okula gönderilmesi konusunda toplumu teşvik edecek çalışmalar yapılacak.