• Benim Hocam Ortaokul Videoları

İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    5. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    6. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    7. SINIF
    İzle
    İNKILAP TARİHİ
    8. SINIF
    Sınıf Seç
    SOSYAL BİLGİLER

Oyun Bilgi Çarkı Oyunu: 651 Ülkemizin Kaynakları ve Ekonomik Faaliyetler

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Bilgi Çarkı Oyunu: 651 Ülkemizin Kaynakları ve Ekonomik Faaliyetler, 6. sınıf sosyal bilgiler dersinde yer alan SB.6.5.1 Ülkemizin kaynakları ve ekonomik faaliyetleri konusunun tekrar edilmesi ve pekiştirilmesi amacıyla hazırlanmış eğlenceli ve öğretici bir dijital oyundur. Bu oyun sayesinde öğrenciler, ülkemizin sahip olduğu doğal kaynakları ve bu kaynaklara bağlı olarak gelişen ekonomik faaliyetleri yarışma formatında öğrenme fırsatı bulur.

Bilgi çarkı şeklinde hazırlanan oyunda öğrenciler çarkı çevirerek gelen soruları cevaplar ve doğru cevaplarla puan kazanır. Bu sayede ders tekrarları daha eğlenceli hale gelirken öğrencilerin derse katılımı da artar. Oyun; tarım, hayvancılık, madencilik, ormancılık, sanayi ve turizm gibi ekonomik faaliyetlerin öğrenilmesini kolaylaştırmak için hazırlanmıştır.

Bu oyun;
  • Konu tekrarı yapmak isteyen öğrenciler,
  • Dersini eğlenceli hale getirmek isteyen öğretmenler,
  • Akıllı tahtada etkinlik yapmak isteyenler
    için uygun bir eğitim materyalidir.
Bilgi Çarkı Oyunu, akıllı tahta, bilgisayar ve tablet uyumlu olup sınıf içinde, evde veya uzaktan eğitim sürecinde rahatlıkla kullanılabilir. Özellikle ders sonu etkinliği, yarışma ve konu pekiştirme amacıyla tercih edilmektedir.

🎯 Bilgi Çarkı Oyunu: 651 Ülkemizin Kaynakları ve Ekonomik Faaliyetler, öğrencilerin hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlayan etkili bir sosyal bilgiler oyunudur.

Geri