Beyazay Kulübü Sosyal Etkinlikleri

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Beyazay Kulübü Sosyal Etkinlik Proje Öneri / Uygulama Formu, okullarda MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği doğrultusunda gerçekleştirilecek farkındalık ve atölye çalışmalarının resmi onay, planlama ve uygulama süreçlerini belgeleyen formdur. e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü veri girişleri ve kulüp dosyalama süreçleri için temel dayanak niteliğindedir.

Bu başlık altında paylaştığımız "Bir Dakika Benim Yerime Geç: Engelsiz Empati Parkuru" projesi; Beden Eğitimi ve Rehberlik Zümresi iş birliğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında okul genelinde uygulanabilecek örnek bir deneyimsel öğrenme etkinliğidir.

Etkinlik Proje Formunun Öne Çıkan Ayrıntıları:​

• Etkinlik Adı ve Türü: "Bir Dakika Benim Yerime Geç: Engelsiz Empati Parkuru" – Empati Atölyesi, Toplumsal Farkındalık ve Deneyimsel Öğrenme.
  • Uygulama Zamanı ve Alanı: 01–04 Aralık 2026 (Dünya Engelliler Günü kapsamında okul bahçesi veya kapalı spor salonu).
  • Temel Amaç: Öğrencilerin görme veya ortopedik engelli bireylerin günlük hayattaki mekânsal zorluklarını birebir deneyimlemeleri, acıma hissi yerine hak temelli erişilebilirlik bilinci ve doğru yardım etme adımlarını kazanmaları.
  • Uygulama Basamakları:
    • Bahçe veya spor salonunda rampa, kaldırım engeli ve kılavuz çizgilerle parkur kurulumu.
    • Göz bağı ve beyaz baston eşliğinde akran rehberliğinde yürüme deneyimi.
    • Tekerlekli sandalye ile erişilebilirlik rampası ve parkur tamamlama çalışması.
    • Etkinlik bitiminde "Ne Hissettim, Ne Öğrendim?" panosuna duygu notlarının asılması.
  • Beklenen Sonuç: Kaynaştırma öğrencilerine yönelik akran zorbalığını önleme, somut akran desteği sağlama ve okul içi kapsayıcılığı güçlendirme.
  • Resmi Onay: Danışman öğretmen ve okul müdürlüğü onay/mühür bölümleri.
İndirme Bilgisi: Aşağıdaki ekten Beyazay Kulübü Sosyal Etkinlik Proje Uygulama Formu Word (.docx) dosyasını indirebilir, okulunuzun fiziki imkânlarına ve zümre planlamalarınıza göre güncelleyerek doğrudan kullanabilirsiniz.
Etkinliği uygulayacak tüm meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize verimli çalışmalar dileriz. Etkinlikle ilgili geri bildirimlerinizi konu altından paylaşabilirsiniz.

MEB uyumlu Beyazay Kulübü sosyal etkinlik proje öneri ve uygulama formu. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü empati parkuru etkinliği ve düzenlenebilir Word taslağı.
Anahtar Kelimeler

beyazay kulübü etkinlik formu, sosyal etkinlik proje öneri formu word, engelsiz empati parkuru projesi, 3 aralık dünya engelliler günü okul etkinliği, meb kulüp etkinlik formları indir

Ekli dosyalar

Geri