• Benim Hocam Ortaokul Videoları

İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    5. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    6. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    7. SINIF
    İzle
    İNKILAP TARİHİ
    8. SINIF
    Sınıf Seç
    SOSYAL BİLGİLER

Video Atatürk Dönemi Türk Dış Politikasındaki Gelişmeler

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası​

Kurtuluş Savaşı cephede kazanıldı ama tam bağımsızlık mücadelesi masada devam etti! Bu videomuzda, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası arenada varlığını kanıtlama ve egemenliğini koruma sürecini adım adım inceliyoruz.

Lozan'dan kalan pürüzler nasıl giderildi? Boğazlar üzerindeki tam denetim nasıl sağlandı? "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesiyle örülen dostluk köprüleri ve daha fazlası...

📌 Videoda Neler Var?​

• Lozan Sonrası Gelişmeler: Nüfus Mübadelesi ve Musul Meselesi.
  • Ekonomik ve Kültürel Egemenlik: Dış Borçlar sorunu ve Yabancı Okullar meselesi.
  • Yaklaşan İkinci Dünya Savaşı Tehlikesi: Milletler Cemiyeti’ne giriş, Balkan Antantı ve Sadabat Paktı.
  • Büyük Final: Boğazlar meselesinde düğümü çözen Montrö Boğazlar Sözleşmesi.
Bir savaşın bitişinden, bir milletin diplomasi sanatıyla yükselişine giden bu tarihi yolculuğu görseller ve belgeler eşliğinde keşfedin. Sosyal Bilgiler dersleriniz ve sınav hazırlıklarınız için mükemmel bir kaynak!

🔔 Kanalımıza Abone Olun: Yeni eğitim videolarımızı kaçırmamak için abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutmayın!

👇 Yorumlarda Buluşalım: Sizce Atatürk dönemi dış politikasının en büyük başarısı hangisidir? Düşüncelerinizi bekliyoruz.

#Atatürk #TürkDışPolitikası #Tarih #SosyalBilgiler #Lozan #Montrö #Eğitim #Türkiye #CumhuriyetTarihi

Geri