• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası ve Atatürk'ün Ölümü - Boşluk Dodurma

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
8-B Alper Turan Demirkol

Türkiye dünya barışına katkıda bulunmak için Milletler _ _ _ _ _ _ _ _ ‘ ne üye olmuştur.
Cemiyeti

Türkiye ile _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ arasında nüfus mübadelesi yaşanmıştır.
Yunanistan

Türkiye’nin kara sınırları _ _ _ _ _ ‘ın anavatana katılmasından sonra son şeklini almıştır.
Hatay

İngiltere ile _ _ _ _ _ sorunu yaşanmıştır.
Musul

Türkiye, Irak, İran ve Afganistan Ortadoğu’nun barış ve huzurunu sağlamak için 1937’de _ _ _ _ _ _ _ Paktı’nı kurmuşlardır.
Sadabat

Türkiye _ _ _ _ yılında Milletler Cemiyeti’ne üye olmuştur.
1932

Türkiye, Yugoslavya, Yunanistan ve Romanya, Almanya ve İtalya’nın yayılmacı politikasına karşı 1934’te _ _ _ _ _ _ Antantı kurmuşlardır.
Balkan

Boğazlar üzerindeki Türk egemenliği _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ile tam olarak sağlanabilmiştir.
Montrö Sözleşmesi

_ _ _ _ _ _ _ _ _ ‘nin Musul’la yakından ilgilenmesinin nedeni Musul’un sahip olduğu petrol rezervleridir.
İngiltere

II.Dünya Savaşı’ndan sonra dünya barışını korumak ve sürdürmek için Birleşmiş _ _ _ _ _ _ _ _ _ kurulmuştur.
Milletler

1926 _ _ _ _ _ _ Anlaşması ile Türkiye, Musul ve Kerkük’ü İngiliz mandasındaki Irak’a bırakmıştır.
Ankara

Türkiye, 24 Temmuz 1923 _ _ _ _ _ Antlaşması ile Misak-ı Milli’ye büyük ölçüde gerçekleştirilmiştir.
Lozan

_ _ _ _ _ Lozan Barış Görüşmelerinde Boğazlar üzerindeki egemenliğin Türkiye’ye bırakmasını tezini desteklemiştir.
Rusya

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Yunanistan ile arasındaki sorunlar nedeniyle Balkan Antantına katılmamıştır.
Bulgaristan

Türkiye ekonomik alandaki özgürlüğünü _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ kaldırılması ile elde etmiştir.
Kapitülasyonların

Lozan Antlaşması ile _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Türk vatandaşı sayılmıştır.
Azınlıklar

Türkiye dış politikada “Yurtta _ _ _ _ , cihanda sulh” ilkesi ile hareket etmiştir.
sulh

Türkiye Milletler Cemiyeti’ne üye olarak _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ‘daki etkinliğini arttırmıştır.
Dış Politika

Atatürk _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _’nda hayata gözlerini yummuştur.
Dolmabahçe Sarayı

Yeni Türk Devleti’nin uluslar arası ilişkilerinin temelini_ _ _ _ _ Antlaşması oluşmuştur.
Lozan

5 Haziran 1926’da Türkiye ile İngiltere arasında imzalanan Ankara Antlaşması ile _ _ _ _ _ sınırlarımızın dışında kalmıştır.
Musul

1936 yılında imzalan _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ile Boğazlar, Türkiye’nin egemenliğine bırakılmıştır.
Montrö Sözleşmesi

Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına dahil olan son toprak parçası _ _ _ _ _’dır
Hatay

Türkiye 1926’da Musul’u Ankara Antlaşması ile ¬¬_ _ _ _ _ _ _ _ _’ye bıraktı.
İngiltere

Türkiye, İran, Afganistan ve _ _ _ _ devletleri aslında Sadabat Paktı imzalanmıştır.
Irak

Musul meselesi konusunda uluslararası bir kurul olan _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ İngiltere lehine karar vermiştir.
Milletler Cemiyeti

Tevhid-i _ _ _ _ _ _ _ _ Kanunun kabul edilmesi üzerine Avrupalı Devletler eğitim alanında Osmanlı Devleti’nden kazanmış oldukları ayrıcalıkları kaybetmemek için Türkiye’nin içişlerine karışmak istediler.
Tedrisat

-_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Lozan Görüşmelerinde çözümlenememiştir.
Musul Meselesi

Atatürk _ _ _ _’de doğdu,_ _ _ _ölmüştür.(1881-1938)
Türkiye- Yunanistan-Yugoslavya ve _ _ _ _ _ _ _ 9 Şubat 1934 tarihinde Balkan birliğini oluşturdular.
Romanya

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _’nın başlaması Türkiye’nin Musul meselesine ağırlık vermesi engellenmiştir.
Şeyh Sait İsyanı

Türkiye-İran-Irak ve _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ,Sadabat birliğini kurdular.
Afganistan

Türkiye,Yunanistan,Romanya ve Yugoslavya’nın katılımıyla imzalanan antlaşmaya _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ denir.
Balkan Antantı

Musul,_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ sınırları içerinde idi.
Misak-i Milli

Geri