Ah şu 5. Sınıflar :(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan durukuzu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

çocukların gelişimlerine göre bu kadar soyut konuyu üstelik de birbiriyle ilişkilendirerek analayamayacaklarını düşünüyorum. yani sınıf öğretmenleri de bizden farklı bir şey yapmıyorlardı ve programın bu kısmında sıkıntı hep varmış diye düşünüyorum. ilkeleri anlatırken onları çağdaşlaşma hedefine giden yollar, yapılan inkılapları da yola döşenen taşlar olarak anlattım. hatta bazı inkılapları yoldan kenara atılan taşlar olarak anlattım. somutlaştırabildiğimiz kadar akılda kalıyor. sorun sizde değil hocalarım. zaman gerekiyor...

arkadaşlar bunalıma girmeye gerek yok çok ayrıntı anlatmaya gerek yok mesela iklim konusu 6 da yine var inkılaplar 8 de yine var zamanı gelince daha iyi öğrenirler
bence formül şu : basit anlat+ basit sor +(yazılıda da ipucu ver)= kasmaya gerenk yok :9

birde bu 5. sınıflarda ders işlerken çok yoruyorlar...kıpır kıpır hiç durmuyorlar..siz de de öyle mi?

arkadaşlar ben 5.sınıflara ilkeleri anlattıktan sonra ilk aklıma gelen soru ''peki 8.sınıflar neden ilkeri bilmiyorlar''oldu.Eğer bizde sorun olsaydı bugün 8.sınıfların ilkeleri adı gibi bilmesi gerekiyordu.Oysa ilk kez duymuş gibi değiller mi?

ilke ve inkılap konusu yüzünden yıllık planda geride kaldım. Öğrencilere soyut geliyor bence bu konu. Sekizlerin bile zorlandığı bir konu nasıl oluyor da beşinci sınıflara da konabiliyor.

Geri