acilllll bakarsanız sevinirim organ bağışı????

atabey74

Çalışkan Üye
Üye

kişi dokunulmazlığı, kişinin beden ve ruh bütünlüğüne dokunulamayacağı şeklinde özetlersek organ bağışı kişi dokunulmazlığı ile alakalı bir husustur. din ve vicdan hürrüyeti ile alakalı olmadığını düşünüyorum. (bilgi notu: sanırım diyanet organ bağışının dinen sakıncası olmadığına dair bir görüş bildirmişti)

Cumali Güler

zalatar
Moderatör

atabey74' Alıntı:
kişi dokunulmazlığı, kişinin beden ve ruh bütünlüğüne dokunulamayacağı şeklinde özetlersek organ bağışı kişi dokunulmazlığı ile alakalı bir husustur. din ve vicdan hürrüyeti ile alakalı olmadığını düşünüyorum. (bilgi notu: sanırım diyanet organ bağışının dinen sakıncası olmadığına dair bir görüş bildirmişti)

evet diyenetin dinen sakıncası olmadığına dair bir açıklamsı var 6.sınıf meb kitabında son ünitede kitapta yer almaktadır

derfer

Üye
Üye

zalatar' Alıntı:
evet diyenetin dinen sakıncası olmadığına dair bir açıklamsı var 6.sınıf meb kitabında son ünitede kitapta yer almaktadır
evet hocam her ne kadar din adamaları bu konuda birlik olamasalar da diyanetin açıklaması olumlu yönde

kepsutlu

Üye
Üye

Öldüğünde toprak olacak organlarımızı ihtiyacı olan insanlara bir çıkar gözetmeden bağışlanması ve o hasta insanın hayata döndürülmesi kadar güzel ne olabilir ki...... Buna günah diyenler rin mutlaka organ işi yaptıklarından şüphelenmek gerekir.

Kişi dokunulmazlığı ile bağlantılı olması gerek,zaten beyin ölümü gerçekleştikten sonra alınır doku ve organlar.

caanaan

Üye
Üye

din ve vicdan özgürlüğünün anayasal hak olması ile ilgili hiç bir konu İslam ile doğrudan alakalı değildir. Bu kavram isteyen kişinin istediği dini seçmesi ve ibadet etmesi ile alakalıdır. Organ bağışının İslam dininde günah olması yada olmaması ayrı bir tartışma konusudur diyorum hala... soru ile ilgili değil...