• Benim Hocam Ortaokul Videoları

İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    5. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    6. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    7. SINIF
    İzle
    İNKILAP TARİHİ
    8. SINIF
    Sınıf Seç
    SOSYAL BİLGİLER

Video 8.Sınıf - T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük - Atatürk İlkeleri - Benim Hocam Yayınları

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Bu video, Benim Hocam Ortaokul kanalında Berkay Türkal tarafından hazırlanan, 8. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin "Atatürk İlkeleri" konusunu detaylı bir şekilde işleyen bir eğitim içeriğidir. [00:00]

Video, Türk milletini aklın ve bilimin rehberliğinde çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma amacı taşıyan altı temel Atatürk ilkesini şu başlıklar altında inceler:

Temel Atatürk İlkeleri ve Anahtar Kavramlar:

• Cumhuriyetçilik: Milletin kendi kendini yönetmesi prensibine dayanır. Milli egemenlik, seçim, siyasi partiler ve demokrasi gibi kavramlarla ilişkilidir. [03:47]
  • Milliyetçilik: Ülke ve millet çıkarlarını her şeyin üzerinde tutma, milli bağımsızlık ve kültürel birlikteliği esas alır. Atatürk milliyetçiliği birleştirici ve ırkçılıktan uzaktır. [04:30]
  • Halkçılık: Tüm vatandaşların kanun önünde eşitliğini ve halkın refahını hedefler. Sosyal devlet anlayışı ve toplumsal adalet temelidir. [05:32]
  • Devletçilik: Özellikle ekonomik şartların gerekliliğiyle ortaya çıkmış; büyük yatırımların devlet eliyle yapılmasını ve ekonominin devlet tarafından yönlendirilmesini savunur. [07:15]
  • Laiklik: Devlet düzeninin hukuk kurallarının dine göre değil, akla ve bilime dayandırılmasıdır. Din ve devlet işlerinin ayrılması ile inanç özgürlüğünü esas alır. [08:24]
  • İnkılapçılık: Eskimiş kurumların yerine çağdaş olanların getirilmesi ve sürekli yenilenmeyi ifade eder. Dinamik bir yapıdadır ve modernleşmeyi hedefler. [09:04]

Önemli Hatırlatmalar:

• Atatürk ilkeleri birbirini tamamlayan, tutarlı ve uyumlu bir bütün oluşturur. [03:07]
  • "Milli Egemenlik" kavramı öncelikle Cumhuriyetçilik, ardından Halkçılık ile doğrudan bağlantılıdır. [06:41]
  • Yapılan her inkılap, özünde çağdaşlaşmayı hedeflediği için aynı zamanda İnkılapçılık ilkesiyle de ilgilidir. [10:05]
Video Linki: Atatürk İlkeleri İzle

Geri