Görsel 713 Milli Meseleler Karşısında Türk Toplumunun Tutum ve Davranışları İnfografiği

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
# 7. Sınıf Millî Meseleler Karşısında Türk Toplumunun Tutum ve Davranışları İnfografiği (SB.7.1.1)

MEB **Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli** ve güncel 7. Sınıf Sosyal Bilgiler müfredatına uygun olarak hazırlanan **"Millî Meseleler Karşısında Türk Toplumunun Tutum ve Davranışları"** konulu infografik çalışması yayında!

7. Sınıf Sosyal Bilgiler **1. Öğrenme Alanı: Birlikte Yaşamak** ünitesinde yer alan **SB.7.1.1** kazanımını görsel, sade ve akılda kalıcı şekilde somutlaştıran bu çalışma; ders sunumlarında, akıllı tahta uygulamalarında ve sınav tekrarlarında kullanıma hazır olarak sunulmuştur.

📌 İnfografikte Öne Çıkan Başlıklar ve İçerik Özeti:

* **Millî Mesele Nedir?:** Bir milletin varlığını, bağımsızlığını, güvenliğini, refahını ve geleceğini ilgilendiren ortak meseleler ile toplumun bu durumlar karşısında kenetlenmesi.

* **Türk Toplumunun Temel Değerleri:**

- Vatan sevgisi

- Millî birlik ve beraberlik

- Dayanışma ve yardımlaşma

- Azim ve kararlılık

- Ortak kimlik ve kültür

* **Tarihten Günümüze Gösterilen Tutum ve Davranışlar:**

- **Bağımsızlık Mücadelesi:** Millî Mücadele ruhu ve fedakârlıklar.

- **Darbe Girişimlerine Karşı Durma:** 15 Temmuz’da milletin vatanına ve geleceğine tek yürek olarak sahip çıkması.

- **Doğal Afetlerde Dayanışma:** Deprem, sel ve yangın gibi afetlerde hızlı yardımlaşma bilinci (AFAD ve sivil dayanışma).

- **Bilim ve Teknolojide Atılımlar:** Savunma sanayisi, uzay ve teknolojide ülkenin geleceğine yapılan yatırımlar.

- **Sporda Başarılar:** Millî sporcularımızın azmi ve Türkiye'yi uluslararası arenada temsil gücü.

- **Toplumsal Birlik ve Yardımlaşma:** Zor dönemlerde kenetlenme ve kardeşlik duygusu.

* **Türk Toplumunun Karakteristik Özellikleri:** Zor zamanlarda kenetlenme, fedakârlık ve özveri, bayrak sevgisi ile yüksek toplumsal sorumluluk bilinci.

### 🎯 Nerelerde ve Nasıl Kullanılabilir?

* **Akıllı Tahta ve Sınıf İçi Ders Anlatımı:** Konuyu tek bir görsel üzerinde toparlayarak öğrencilerin dikkatini çekmek için idealdir.

* **Yazılı ve Sınav Öncesi Hızlı Tekrar:** Ünite özetini görsel hafızayla pekiştirmek isteyen öğrenciler için pratik bir kaynaktır.

* **Pano ve Çalışma Kağıdı Desteği:** Renkli çıktısı alınarak sınıf panolarına asılabilir veya ders defterlerine eklenebilir.

📥 **Görseli İnceleme ve İndirme:** Yüksek çözünürlüklü infografiği yukarıdan görüntüleyebilir, bilgisayarınıza veya telefonunuza kaydederek derslerinizde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Çalışma hakkındaki görüş ve yorumlarınızı konu altına eklemeyi unutmayın!
711 Milli Meseleler Karşısında Türk Toplumunun Tutum ve Davranışları İnfografiği.jpg

Geri